REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys garsios Lietuvos sportininkės ugdys naująją čempionų kartą - krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, dviratininkė Simona Krupeckaitė ir bėgikė Eglė Balčiūnaitė skatins aktyvesnį, sportiškesnį ir sveikesnį jaunimo gyvenimo būdą vykdydamos unikalų projektą "Ateities čempionai".

REKLAMA
REKLAMA

Susivienijusių tris skirtingas kartas atstovaujančių čempionių teigimu, šių veiksmų jos ėmėsi siekdamos savo pavyzdžiu įkvėpti šalies jaunimą būti iniciatyvesniu visose gyvenimo srityse bei aktyviau siekti užsibrėžtų tikslų ir norėdamos ateityje matyti savo šalies piliečių pergales viso pasaulio arenose, visose gyvenimo srityse.

REKLAMA

"Mes, sportininkės, norime, kad vaikai sportuotų, judėtų, sveikiau gyventų ir kartu su tėveliais kryptingai siektų tikslo. Norisi matyti būsimus čempionus ne tik sporto, bet ir politikos, mokslo, meno ir kitose srityse", - per projekto pristatymą antradienį teigė pasaulio čempionė ir rekordininkė S. Krupeckaitė.

"Turėdamos patirties, galime daug duoti ne tik būsimiems sporto, bet ir gyvenimo čempionams, - teigė J. Štreimikytė-Virbickienė. - Man sportas padėjo atrasti save, tobulėti kaip asmenybei. Būdama mama, noriu pasidalinti sukaupta patirtimi su kitais tėveliais, paskatinti juos didesnį dėmesį skirti vaikų pomėgiams. Tikimės, kad prie mūsų iniciatyvos prisijungs ne tik tėveliai, bet ir kiti sporto žmonės".

REKLAMA
REKLAMA

Projektas "Ateities čempionai" startuos aktyvia socialinės komunikacijos kampanija, kuria bus siekiama ugdyti aktyvesnio gyvenimo būdo bei ryžtingesnę Lietuvos kartą. Projekto eigoje planuojamas bendradarbiavimas su švietimo ir mokslo įstaigomis bei institucijomis.

Pradėjusioje veikti specialioje kampanijos interneto svetainėje www.ateitiescempionai.lt ateityje bus galima rasti visą informaciją apie projektą ir čempionių patarimus. Į moksleivius bei jų tėvus orientuotas projektas tęsis mažiausiai pusmetį.

"Ateities čempionų" idėją aktyviai remiančios bendrovės "Vesiga" generalinis direktorius Saulius Grinkevičius teigia, jog šiam projektui susibūrusios sportininkės jau yra įnešusios svarų indėlį Lietuvos sportui ir tarptautiniam įvaizdžiui, todėl jų sprendimas rūpintis ir savo pamaina yra sektinas pavyzdys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Sportininkai yra vieni iš geriausių šalies ambasadorių ir teigiamo Lietuvos įvaizdžio skleidėjų visame pasaulyje. Esame įsitikinę, kad ši iniciatyva aktreips daugelio tėvelių ir vaikų dėmesį bei ateityje turėsime dar daugiau Lietuvos čempionų visose gyvenimo srityse", - teigė S. Grinkevičius.

Jauniausia prie projekto prisijungusi dalyvė lengvaatletė E. Balčiūnaitė, šiuo metu yra išvykusi į treniruočių stovyklą Portugalijoje. "Projekte sieksiu paskatinti tėvelius nukreipti savo vaikus tinkamiausia linkme, o vaikus nebijoti pasirinkti jiems artimo užsiėmimo. Mane pačią sportuoti įkvėpė močiutės ir tėvų pavyzdys, kurie praeityje taip pat buvo sportininkai. Jiems esu už tai dėkinga, nes sporto dėka, mano manymu, jau pasiekiau daugiau", - teigia E. Balčiūnaitė.

Projekto iniciatorės mano, kad projektas gali tęstis ilgiau nei pusę metų. "Idėja plati ir gili. Norisi palinkėti, kad projektas būtų be pabaigos", - sakė J. Štreimikytė-Virbickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų