REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizijos valdžia rado kaltuosius dėl pogromų šalies pietuose

Kirgizijos laikinoji vyriausybė dėl šalies pietuose kilusių neramumų kaltina nuversto prezidento Kurmanbeko Bakijevo aplinką, o taip pat buvusiai vyriausybei dirbusius jėgos struktūrų darbuotojus. Pirmasis vicepremjeras Almazbekas Atambajevas pareiškė, kad neramumai Kirgizijos pietuose buvo kruopščiai suplanuota akcija, kuria siekta nuversti naują valdžią ir užkirsti kelią referendumui dėl naujosios konstitucijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Specialiųjų tarnybų duomenimis už visų šių akcijų finansavimo slypi Bakijevai, o šiuo atveju jaunesnysis Kurmanbeko Bakijevos sūnus Maksimas Bakijevas“ - teigė A. Atambajevas, kuris čia pat pridūrė, kad specialiosios tarnybos turi pakankamai įrodymų, kad pagrįstų savo kaltinimus.

REKLAMA

Pirmasis vicepremjeras taip pat patvirtino, kad M. Bakijevas buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje. Jo teigimu, laikinoji Kirgizijos vyriausybė sieks M. Bakijevo ekstradicijos. „Tikėsimės, kad Didžioji Britanija išduos M. Bakijevą, jis įtariamas tarptautiniais nusikaltimais, susijusiais su pinigų plovimu per bankus. Aišku jį gali teisti ten, tačiau mes savais kanalais sieksime jo išdavimo“ - kalbėjo A. Atambajevas.

Jis taip pat teigė, kad būtent M. Bakijevas finansavo gegužės 12-14 dienomis vykusius neramumus Kirgizijos pietuose ir sostinėje Biškeke. Dabartinius įvykius šalyje A. Atambajevas įvertino kaip antrą bandymą nuversti laikinąją vyriausybę. „Jūs to nesulauksite“ - pareiškė vicepremjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, dėl situacijos pablogėjimo šalyje A. Atambajevas apkaltino ir jėgos struktūtas. „Kirgizijos jėgos struktūros buvo užpildytos ne šiaip pareigūnais, o kriminaliniais elementais, kurie dirbo buvusiai vyriausybei. Deja, dabar tenka aiškintis išdavikus“ - kalbėjo A. tambajevas.

Jis pridūrė, kad Ošo ir Džalal Abado miestuose vyko ne tarpetniniai neramumai. „Tai buvo masinė žmogžudystė ir žmonės tai turi prisiminti“ - pabrėžė A. Atambajevas. Jo teigimu, šalies pietuose neramumus kurstė samdyti smogikai.

A. Atambajevas pripažino, kad dabartinė valdžia nebuvo tinkamai pasiruošusi naujiems neramumams. Tiesa, jo teigimu, dabar situaciją pavyko stabilizuoti.

Tiesa, vicepremjeras pareiškė, kad naujų provokacijų dabar galima laukti Kirgizijos vakaruose ir sostinėje Biškeke. „Ta tragedija, kuri įvyko pietuose, buvo gerai suplanuota ir apmokėta akcija“ - kalbėjo A. Atambajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų