REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis, spręsdamas klausimą dėl finansinės paramos skyrimo kino filmui "Atsisveikinimas", kuriame pats ir vaidino, supainiojo interesus, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas numato, kad asmuo, dirbantis valstybinėje tarnyboje, esant interesų konflikto situacijai, privalo informuoti savo tiesioginį vadovą bei asmenis, kurie kartu dalyvauja sprendimo rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūroje, apie esamą interesų konfliktą ir nusišalinti nuo dalyvavimo tolesnėje procedūroje.

REKLAMA

Keturiolika metų kurtas režisieriaus Tomo Donelos pilnametražis vaidybinis kino filmas "Atsisveikinimas" šį pavasarį pagaliau pasiekė kino ekraną. Pagrindinį sunkiai sergančio jūrininko Audriaus vaidmenį filme sukūrė Dainius Kazlauskas.

Dabartinis kultūros ministras, teatro ir kino aktorius R. Vilkaitis pasirodo vos kelias minutes trunkančiame filmo epizode. D. Kazlausko vaidinamas Audrius atsitiktinai pamato R. Vilkaičio vaidinamą personažą, pravardžiuojamą Nosimi, dirbusį internate, kuriame vaikystėje gyveno Audrius. Įbėgęs paskui įsmunkantį į daugiabučio laiptinę Nosį, Audrius lifte griebia jam už gerklės ir papilvės ir prispaudęs prie sienos pajunta, kad šis apšlapina jam ranką.

REKLAMA
REKLAMA

Išankstinėje peržiūroje epizodas su R. Vilkaičiu sukėlė sujudimą, publikos šurmulį, juoką, o pats režisierius atliko savotiško cenzoriaus vaidmenį - stovėdamas salės pakraštyje akylai stebėjo, kad salėje buvę žiniasklaidos atstovai nefotografuotų ir nefilmuotų šio epizodo ekrane.

Šių metų pradžioje spaudoje buvo skelbta, kad dabartinis kultūros ministras R. Vilkaitis, nusifilmavęs šioje kino juostoje dar nebūdamas ministru, skyrė 120 tūkst. litų filmui "Atsisveikinimas" užbaigti. Dėl šio sprendimo kultūros ministru ir susidomėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Kultūros ministrą delegavusi Tautos prisikėlimo partija balandžio pabaigoje pareiškė nepasitikinti R. Vilkaičiu. Oficialiai Premjerui partija siūlo naują kandidatą - Vilniaus dailės akademijos prorektorių Arūną Gelūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų