REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narės Birutės Vėsaitės siūlymas Lietuvos prekybos centruose įrengti specialias kasas, kuriose būtų aptarnaujami pirkėjai su mažais vaikais, gali likti neįgyvendintas.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos komiteto pirmininkė B.Vėsaitė siūlo Ūkio ministerijai ir Lietuvos prekybos įmonių asociacijai (LPĮA) paskelbti konkursą "Šeimai draugiškiausias prekybos tinklas", kurio nugalėtoju turėtų tapti prekybos tinklas, įrengęs kasas pirkėjams su mažais vaikais ir specialias patalpas kūdikius maitinančioms mamoms.

REKLAMA

Tačiau, pasak uostamiesčio dienraščio "Vakarų ekspresas", jeigu toks konkursas ir būtų paskelbtas, kažin, ar jame pareikštų norą dalyvauti nors vienas didysis prekybos tinklas.

Prekybininkai teigia, jog motinų teises reikia pradėti ginti ne nuo parduotuvių, o nuo valstybinių įstaigų, kuriose ir nėščiosios, ir kūdikiais nešinos motinos stovi ilgose eilėse.

Dienraščio teigimu, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorius Valdas Sutkus ėmė svarstyti, ar toks konkursas reikalingas.

REKLAMA
REKLAMA

"Apie ketinimus surengti konkursą girdėjau, ponia Birutė atsiuntė laišką. Klausimą su asociacijos nariais apsvarstėme. Esame tik visuomeninė organizacija, todėl galime tik išplatinti informaciją - nei patarti, nei paraginti neturime teisės. Iš principo gal ir būtų galima kasas mamoms įrengti, na, nežinau, ar kas nors nuo to pasikeistų. Asociacijos nariams, tarp kurių yra ir didžiausi Lietuvoje prekybos tinklai, išplatinome parlamentarės pasiūlymą, jie pažadėjo apsvarstyti", - tikino V.Sutkus.

Prekybos tinklas "Iki" šeimai draugiškiausio prekybos tinklo konkurse nedalyvautų. Motyvas - nepavykęs eksperimentas, kurio metu prieš keletą metų "Iki" prekybos centruose buvo įrengtos kasos pirkėjams su mažais vaikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Problema yra ne tai, kad nėra tokios paslaugos. Tiesiog patys žmonės nepaisė jokių lentelių su užrašais, kad kasa skirta tik tam tikram pirkėjų srautui, be to, ir tokių pirkėjų nebuvo tiek, kad paslauga pasitvirtintų", - savo argumentus dėstė šio prekybos tinklo komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila.

Anot jo, parlamentarė problemą pradėjo spręsti ne nuo to galo. Apie motinų ir nėščiųjų teises pirmiausia reikia priversti galvoti valstybines įstaigas. Jose užrašai apie tai, kad moterys su vaikais praleidžiamos be eilės, - retenybė arba jų iš viso nėra.

REKLAMA

Dar du prekybos gigantai - "Rimi Lietuva" ir "Maxima LT" į dienraščio pateiktą klausimą, ar dalyvautų konkurse, atsakė lakoniškai.

"Seimo narės pasiūlymą kol kas svarstome, tačiau pabrėžiame, kad panaši praktika egzistuoja mūsų tinklo parduotuvėse - kiekvieną dieną diegiame mažesnes ar didesnes naujoves, skirtas pirkėjo komfortui", - pareiškė "Rimi" atstovai.

"Maxima LT" atsakymas dar trumpesnis: "Jeigu tokį konkursą paskelbtų, tuomet ir svarstytume, ar jame dalyvauti."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų