REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusiame pasitarime buvo kalbama apie galimybių studijos projektą, skirtą specialistų poreikiui prognozuoti. Darbo grupė, sudaryta iš 11 ministerijų bei kitų institucijų atstovų, apsvarstė užduotis studijai, kuri apibrėš specialistų kvalifikacijų žemėlapio kontūrus.

REKLAMA
REKLAMA

2006-2008 metais buvo atlikta apie 20 apžvalginių ir atskirų sektorių specialistų poreikio analizių. Bendra galimybių studija apibendrins visas iki šiol atliktas analizes ir pateiks rekomendacijas dėl kompetencijų poreikio ir prognozavimo valstybės mastu. Studijoje taip pat bus įvertintos tarptautinės  specialistų ir kompetencijų poreikio prognozavimo tendencijos. Numatoma, kad studija bus atlikta iki rugpjūčio 20 d.

REKLAMA

Tyrimas leis racionaliai planuoti žmoniškuosius ir materialiuosius išteklius, atsižvelgiant į valstybės prioritetinės plėtros kryptis. Gautų išvadų pagrindu bus formuojamos viešosios politikos nuostatos dėl specialistų poreikio prognozavimo ir rengimo.

Kompleksinė specialistų poreikio analizė – tai dar vienas žingsnis vykdant Vyriausybės sprendimą parengti Specialistų kvalifikacijų žemėlapį pagal ūkio sektorius 2011-2016 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų