REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 3 dieną Graikijoje į streiką pakilo žiniasklaidos priemonių ir viešojo transporto darbuotojai, protestuojantys prieš vyriausybės sprendimą mažinti biudžetines išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Streikas tęsis 24 valandas. Skelbiama, kad nuo pat 6 valandų ryto vietos laiku Graikijoje nėra atnaujinami internetiniai naujienų portalai. Ketvirtadienį per valstybinę televiziją ir radiją nebus transliuojamos jokios žinių laidos. Taip pat uždarytos ir laikraščių redakcijos, tad skaitytojai penktadieninių numerių tikrai nesulauks.

REKLAMA

Be to, dėl viešojo transporto darbuotojų streiko į gatves neišvažiavo autobusai ir tramvajai. Atėnuose taip pat neveikia ir metro. Tad vienai parai Graikija liko apskritai be jokio viešojo transporto.

Planą dėl biudžetinių išlaidų mažinimo Graikijos parlamentas priėmė gegužės 6 dieną. Pagal šį planą, kuris esą yra skirtas šaliai iš ekonominės krizės ištraukti, yra didinami mokesčiai, mažinamos pensijos bei atlyginimai viešojo sektoriaus darbuotojams. Tokių priemonių Graikija turėjo griebtis mainais už tarptautinę pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų