REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionaliniame dramos teatre antradienį surengtoje Baltijos jūros apdovanojimų ceremonijoje už išskirtinius nuopelnus Baltijos jūros regiono plėtrai apdovanojimą pelniusį projektą "Cruise Baltic" pasveikino užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikinimo kalboje ministras pasidžiaugė, kad šiemet Baltijos plėtros forumas vyksta Vilniuje, ir pažymėjo, kad regioninis bendradarbiavimas buvo vienas svarbiausių dalykų Lietuvai pirmininkaujant Baltijos jūros valstybių taryboje.

REKLAMA

"Turime kartu rūpintis mūsų bendrais namais - Baltijos jūros regionu. Tik koordinuodami politikų, verslininkų, akademikų ir nevyriausybinių organizacijų veiksmus, galime užtikrinti regiono konkurencingumą, patrauklumą ir gerovę", - sakė A.Ažubalis.

Pasak jo, siekiant užtikrinti regiono plėtrą ir konkurencingumą, būtina stiprinti ekonominę ir finansinę integraciją, tobulinti energijos ir transporto infrastruktūrą, dirbti tyrimų, inovacijų ir žmogiškųjų išteklių plėtros srityse.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pabrėžė, kad siekiant tvaraus augimo reikia veikti strategiškai. "Remdamiesi Europos Sąjungos Baltijos jūros regiono strategija, užtikrindami koordinaciją ir pakankamus finansinius išteklius, galime pasiekti, kad Europos Sąjungos šalys, Norvegija, Islandija, Rusija ir Baltarusija veiktų nuosekliai dėl bendrų tikslų", - sakė A. Ažubalis.

Jis patikino, kad Baltijos jūros regiono strategija užims išskirtinę vietą Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai 2013 m. darbotvarkėje.

"Cruise Baltic" - 2004 metais pradėta dešimties Baltijos jūros valstybių bendradarbiavimo iniciatyva, kurios tikslas - pritraukti kuo daugiau kruizinių laivų į Baltijos jūros regioną, primenama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų