• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Liepų“ choras Slovakijoje laimėjo du sidabro diplomus

2010 m. gegužės mėnesio 20 – 23 dienomis Bratislavoje, Slovakijoje, vyko V Tarptautinis chorų sakralinės muzikos konkursas „Musica Sacra Bratislava“, kuriame Vilniaus regiono kultūros centro kuruojamas moterų choras „Liepos“ (vadovė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė) laimėjo du sidabro diplomus.

REKLAMA
REKLAMA

„Liepos“ dalyvavo dviejose konkurso kategorijose: lygių balsų ir šiuolaikinės muzikos. Festivalio scenoje choristės pirmą kartą atliko Donato Zakaro „Liepoms“ dedikuotą „O Magnum Mysterium“ bei giesmę „Salve Regina“. Pasak kolektyvo, pastarasis kūrinys  užbūrė ne tik pačias atlikėjas, bet ir visą bažnyčią. „Atrodė, kad mūsų klauso ne tik žmonės, bet ir paveikslai, skliautai, altoriai“ – sakė „Liepos“.

REKLAMA

Renginys organizuotas akustinėje arkivyskupų rūmų veidrodžių salėje, kurioje 1805 metais buvo pasirašyta Presburgo taika – Prancūzijos, Austrijos ir Rusijos sutartis. Choristės gyrė trumpą, bet gerai suorganizuotą konkurso programą. Su visais festivalio dalyviais jos repetavo komisijos pirmininko Mike Brewer repeticijoje. Vėliau pasirodė mišiose, kuriose visi konkursantai atliko bendrus kūrinius.

„Liepos“ didžiuojasi, kad nepaisant intensyvaus renginių tvarkaraščio, prieš pasirodymus joms pavyksta susikoncentruoti ir visiškai pasinerti į atliekamo kūrinio dvasią, o kelionių metu kolektyvas tampa „neišskiriamas kaip vientisas, vieningas organizmas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų