• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik lietuviai, latviai ir maltiečiai gali dalyvauti Europos Komisijos ketvirtadienį paskelbtame konkurse į ketverias generalinių direktorių pavaduotojų pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausio lygio vadovų pareigas Europos Komisijoje jau eina tiek 2004-aisiais į ES įstojusių valstybių narių piliečių, kiek buvo užsibrėžta priimti, tačiau Lietuvos, Latvijos ir Maltos piliečiams nustatytos kvotos dar neužpildytos.

REKLAMA

Po ES plėtros 2004 m. ir 2007 m. Komisija įsipareigojo iniciatyviai įdarbinti 12 naujųjų valstybių narių piliečius, taip pat ir į aukščiausio lygio vadovų pareigas, ir pereinamuoju laikotarpiu palengvino jų įdarbinimo sąlygas.

Latvijos, Lietuvos ir Maltos piliečiai gali siekti šių aukščiausio lygio pareigų: konkurencijos generalinio direktoriaus pavaduotojo, vidaus rinkos ir paslaugų generalinio direktoriaus pavaduotojo, regioninės politikos generalinio direktoriaus pavaduotojo, sveikatos ir vartotojų reikalų generalinio direktoriaus pavaduotojo.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 28 d. Komisija skelbs konkursus, kur galės dalyvauti Bulgarijos, Čekijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos ir Slovakijos piliečiai. Konkursai bus skelbiami direktorių pareigoms konkurencijos, žemės ūkio ir kaimo plėtros, biudžeto padaliniuose, Jungtiniame tyrimų centre ir ES leidinių biure.

Birželio 9 d. Komisija skelbs konkursus, kur galės dalyvauti Bulgarijos, Čekijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos ir Slovakijos piliečiai. Šie konkursai skelbiami vyriausiųjų patarėjų pareigoms Europos Komisijos teisės tarnyboje, bendradarbiavimo biure "EuropeAid", mokslinių tyrimų, energetikos ir vertimo žodžiu padaliniuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų