REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai neturėjo vargo namų aikštelėje su Ramūno Butauto treniruojama Rygos "ASK Riga" komanda ir sutriuškino varžovus rezultatu 85:55 (20:14, 25:15, 14:15, 26:11). Tai buvo ketvirtoji vilniečių pergalė penktose SEB Baltijos krepšinio lygis (BBL) pirmojo diviziono varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant gripo, aikštelėje pasirodė beveik visi Vilniaus ekipos krepšininkai. Tik Andrius Šležas nedalyavo dvikovoje, tuo tarpu Artūras Jomantas, Kareemas Rushas, Tomas Delininkaitis ir Marijonas Petravičius galėjo žaisti.

REKLAMA

Rungtynės prasidėjo nervingai ir įtamptai. Abi komandos skubėjo į puolimą ir darė daug klaidų bei netiksliai atakavo krepšį. Jau pirmojo kėlinuko pabaigoje "Lietuvos rytas" įgijo svaresnį pranašumą, o po pirmojo ketvirčio pirmavo 20:14. Situacija aikštelėje nesikeitė ir antrajame kėlinuke. Vilniečiai sėkmingiau žaidė tiek po savo, tiek po varžovų krepšiu ir prieš didžiąją pertrauką pirmavo jau dviženklie persvara 45:29.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtumas tarp ekipų nemažėjo ir antroje dvikovos pusėje. Vilniečiai vienu metu pirmavo 20 taškų skirtumu (58:38), o po trijų ketvirčių buvo priekyje 59:44. Paskutiniame kėlinuke įtampos nebeliko. Likus žaisti 3 minutes "Lietuvos rytas" buvo priekyje 71:52, o po taiklių tolimų metimų ir sėkmingos atkarpos 14:3 laimėjo dvikovą triuškinančiu 30 taškų skirtumu 85:55.

"Lietuvos rytas" daugiausiai taškų pelnė: J. P. Batista (8 atk.kam.) ir M. Nielsenas (6 atk.kam.) - po 16, A. Jomantas 11 (7 atk.kam.), K. Rushas 10, E. Žukauskas 8 (7 atk.kam.), M. Gecevičius 7, M. Lukauskis 6 (7 atk.kam.). "ASK Riga" gretose pasižymėjo: C. Millage 18, R. Grafs 10, S. Babrauskas ir S. Valters - po 8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitose SEB BBL pirmojo diviziono varžybose Kauno "Žalgiris" 93:79 Latvijoje nugalėjo "Ventspils" komandą, o "Šiauliai" namų aikštelėje 75:62 įveikė Rygos "Barons" krepšininkus.

SEB BBL pirmenybių  antrojo diviziono varžybose Klaipėdos "Neptūnas" svečiuose 72:82 nusileido Valmieros "Lačplėsa Alus" komandai (Latvija), Vilniaus "Sakalai" namuose 78:87 pripažino Tartu "Rock" pranašumą, o Kauno "Atletas" namuose 83:100 pralaimėjo Talino "Kalec/Cramo" ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų