REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentas praneša, kad išankstiniais duomenimis, pirmąjį 2010 m. ketvirtį šalies ūkio subjektai į ilgalaikį materialųjį turtą investavo 1409 mln. litų, palyginti su pirmuoju 2009 m. ketvirčiu, investicijos sumažėjo 38 procentais.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią (59%) investuotų lėšų dalį sudarė investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą; 39 procentai visų investicijų buvo skirta visų rūšių ilgalaikiam turtui įsigyti. Palyginti su pirmuoju 2009 m. ketvirčiu, investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą sumažėjo 41 procentu, investicijos ilgalaikiam turtui įsigyti sumažėjo 30 procentų.

REKLAMA

Palyginti su pirmuoju 2009 m. ketvirčiu, profesinės mokslinės ir techninės veiklos ir švietimo veiklos ūkio subjektai padidino savo investicijas 5 procentais, transporto ir saugojimo veiklos įmonės padidino investicijas beveik 1 procentu. Kitų veiklos rūšių įmonių investicijos sumažėjo, iš jų: statybos įmonių – 59 procentais, nekilnojamojo turto – 58, prekybos – 56 procentais. Daugiausia investuota į nekilnojamojo turto operacijų veiklą – 23 procentai visų investicijų. Viešojo valdymo veiklos įstaigos ir organizacijos investavo 15 procentų, apdirbamosios gamybos veiklos įmonės – 12 procentų visų materialinių investicijų.

Gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 294 mln. litų (50% mažiau nei pirmąjį 2009 m. ketvirtį).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų