• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialų vizitą Gruzijoje baigianti Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pirmadienį Tbilisyje susitiko su Gruzijos parlamento pirmininku Davidu Bakradze.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime kalbėta apie Lietuvos ir Gruzijos parlamentų bendradarbiavimo stiprinimą, Lietuvos paramą Gruzijai euroatlantinės integracijos srityje.

REKLAMA

Lietuvos Seimo Pirmininkė pasiūlė Gruzijos parlamento vadovui pradėti svarstyti konkrečius galimo abiejų parlamentų bendradarbiavimo būdus, kurie būtų naudingi ir neliktų tik abstrakčiomis frazėmis ir šūkiais.

"Bendradarbiaujant vyriausybiniu lygmeniu yra nuveikta labai daug. Tačiau visi jaučiame konkretaus bendradarbiavimo tarp tautų atstovybių trūkumą. Todėl siūlau jau šiandien pradėti galvoti apie glaudų parlamentų komitetų bendradarbiavimą. Galbūt galėtume sutarti ir parlamentų lygmeniu pasirašyti memorandumą, kuriuo įgaliotume užsienio reikalų komitetus užmegzti glaudžius santykius ir pradėti politinį bendradarbiavimą sprendžiant strateginius ir abiem valstybėms svarbius klausimus", - sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos parlamento vadovas pažymėjo, kad toks bendradarbiavimas yra labai reikalingas ir pritarė šiam pasiūlymui. Buvo sutarta tęsti politines konsultacijas, kurių metu būtų parengti konkretūs dokumentai ir numatyta, kaip toks užsienio reikalų komitetų bendradarbiavimas galėtų būti įtvirtintas teisiškai.

D.Bakradzė padėkojo Lietuvai, kuri pirmoji iš visų pasaulio valstybių parlamente nutarė registruoti ir pradėti svarsti rezoliuciją, remiančią Gruzijos teritorinį vientisumą ir kurioje išsakomas Abchazijos ir Pietų Osetijos okupacijos nepripažinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tikimės, kad Jūsų pavyzdžių paseks ir kitų pasaulio valstybių parlamentai, kuriuose šiuo metu svarstomos galimybės priimti panašias rezoliucijas, taip pat ir JAV Kongresas", - sakė Gruzijos parlamento vadovas.

Seimo Pirmininkė pažymėjo, kad po šios rezoliucijos projektu pasirašė net 76 Seimo nariai iš 141 ir kad ši rezoliucija į Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę bus įtraukta artimiausiu metu.

"Remiame Jūsų kovą už nepriklausomą Gruziją, palaikome Jus kelyje į Europos Sąjungą ir NATO. Matome Jūsų pasiekimus ir džiaugiamės jais. Tačiau dar yra nemažai namų darbų, kuriuos privalu atlikti. Linkiu Jums ištvermės, linkiu nepasiduoti ir toliau eiti tuo keliu, kuriuo dabar einate", - sakė I. Degutienė.

REKLAMA

Lietuvos parlamento vadovė perdavė Gruzijos kolegai Lietuvos parlamentarų ir paprastų žmonių linkėjimus ir sveikinimus.

Šiąnakt Seimo Pirmininkė iš Tbilisio išvyks į Vašingtoną (JAV), kur planuojamas I. Degutienės bei Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentų pirmininkų susitikimas su JAV Atstovų Rūmų pirmininke Nense Pelosi (Nancy Pelosi), Užsienio reikalų komiteto pirmininku Hovardu Bermanu (Howard L. Berman), Tarptautinio Respublikonų instituto vadovais, kitais aukštais JAV pareigūnais. Taip pat, pasak Seimo vadovės atstovo spaudai, numatomas Seimo Pirmininkės susitikimas su Baltimorės lietuvių bendruomene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų