REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytauto Didžiojo universitetas pranešė kviečiantis  rinktis novatorišką bakalauro studijų programą, kurioje bus ruošiami naujos kartos tinklo dizaineriai – ne tik kūrybingi menininkai, bet ir informatikos pagrindus išmanantys specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak programos rengėjų, „Interaktyvaus tinklo dizaino“ absolventai, derindami meno ir naujųjų technologijų žinias, gebės kurti naujos kokybės interneto produktus bei paslaugas, teigiama VDU pranešime.

REKLAMA

„Iki šiol elektroninės erdvės dizainą ir paslaugas kurdavo dviejų skirtingų specialybių atstovai – dizaineriai ir programuotojai. Problemų kildavo dėl to, kad jie negalėdavo bendrauti ta pačia, tiek techninius parametrus, tiek meną apimančia kalba. Tuomet nukentėdavo produkto kokybė, ir, žinoma, vartotojas,“ – apie naujo tipo specialistų poreikį pasakojo dr. Ina Pukelytė.

„Interaktyvaus tinklo dizaino“ programoje bus rengiami aukštos kvalifikacijos interaktyvaus tinklo (web) dizaineriai, elektroninės erdvės profesionalai, gebantys planuoti, kurti ir valdyti žiniatinklio produktus: tinklalapius, svetaines, kitus interaktyvius ir IT produktus. Integruota programa siekiama subalansuoti pagrindinius tinklo dizaino aspektus: techninį, funkcinį, estetinį (meninį) ir taikomąjį (komercinį), sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau pats programos pavadinimas – interaktyvus tinklo dizainas – nurodo, kad bus mokomasi dizaino, kuris tiesiogiai siejasi su tinklu, turint omenyje ne tik žiniatinklį (įvairias svetaines, e..parduotuves, -bankininkystės, e.verslo, e.vyriausybės, e.medicinos ir kitų e.paslaugų prieigas), bet ir socialinius tinklus, taip pat mobilaus ryšio pagrindu veikiančius produktus ir paslaugas“, – sakė I. Pukelytė.

VDU atstovų teigimu, šioje programoje didžiulis dėmesys bus skiriamas praktinių įgūdžių ugdymui: maketų kūrimui, produktų išbandymui, bendravimui su programuotojais ir produkto užsakovais. Studijų metu absolventai įgis IT ir meno pagrindus,  mokysis naudotis įvairiomis grafinio ir kompiuterinio dizaino, grafinių vartotojo sąsajų, sąsajų dizaino, informacijos architektūros žiniomis, tinklo ir mobilios įrangos technologijomis, kurti duomenų bazių dizainą ir prieigas prie jų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskaitas naujos studijų programos studentams dėstys jauni ir talentingi specialistai, dirbantys su naujosiomis medijomis: fotomenininkai doc. Romualdas Požerskis ir dr. Tomas Pabedinskas, „Psilikono teatro“ įkūrėja Auksė Petrulienė, menininkės Židrija Janušaitė, Giedrė Karsokienė, Dovilė Vilkienė, garso menininkas Andrius Rugys (žinomas kaip PB8), VDU multimedijos laboratorijos vadovas Egidijus Vaškevičius, o taip pat VDU informatikos katedros specialistai, tarp jų – Tomas Krilavičius, sakoma pranešime.

I. Pukelytės teigimu, šios programos absolventai galės dirbti tiek praktinį taikomąjį dizainerio darbą, tiek dalyvauti šiuolaikinio meno procese. Baigę studijas, jie gebės kūrybiškai prisistatyti darbdaviams ir klientams, sėkmingai įsilieti į reklamos agentūrų, elektroninės komunikacijos, elektroninio dizaino ir e.paslaugų rinką.

Norintys tęsti studijas absolventai taip pat turės iš ko rinktis – jie galės specializuotis kaip interaktyviųjų medijų dizaineriai, animatoriai, kompiuterių menininkai, taip pat studijuoti meno ar kitų sričių, pavyzdžiui, taikomosios ir verslo informatikos  magistrantūroje, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų