REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Marijampolės „Sūduvos“ užsieniečių ilgiausiai mūsų komandos marškinėlius vilki ukrainietis Sergejus Koziuberda. 30 metų saugas Suvalkijos klubui atstovauja jau ketvirtą sezoną iš eilės. Fksuduva.lt svetainėje - pokalbis su šiuo legionieriumi.

REKLAMA
REKLAMA

- Beveik baigiasi A lygos čempionato pirmasis ratas, jums liko sužaisti tik su „Klaipėda“. Kol kas „Sūduva“ užima trečiąją vietą. Kaip vertinate komandos rezultatus, ar jie tokie, kokių tikėjotės? - paklausėme S.KOZIUBERDOS.

REKLAMA

- Neslėpsiu, tikėjausi geresnių rezultatų. Tačiau namie praradome per daug taškų. Nesugebėjome įveikti Gargždų „Bangos“, „Šiaulių“. Šias ekipas privalėjome nugalėti, sužaisti lygiosiomis su jomis - blogas rezultatas. Tačiau čempionate dar sužaista nedaug rungtynių, visa kova - priešaky.

- Kol kas „Sūduva“ nuo pirmaujančių Panevėžio „Ekrano“ ir Vilniaus „Žalgirio“ ekipų atsilieka keturiais taškais. Kuri iš šių komandų jums padarė geresnį įspūdį?

REKLAMA
REKLAMA

- Tiesą sakant, man patiko Vilniaus „Vėtros“ žaidimas. Gerai rungtyniauja ir „Ekranas“, ir „Žalgiris“. Dar paminėčiau Tauragės „Taurą“. Visos šios komandos ir kovos dėl medalių.

- Kaip vertinate Marijampolės futbolininkų šansus tapti Lietuvos čempionais?

- Šansų visada yra. Tik reikia rodyti pastangas, kovoti. Visos komandos praranda taškus, kartais - labai netikėtai. Tuo futbolas ir įdomus.

- A lygoje rungtyniaujate jau keletą sezonų. Kurių metų čempionatas, jūsų nuomone, buvo stipriausias?

- Aš į „Sūduvą“ atvykau 2007-aisiais. Manau, tada A lygos pirmenybės ir buvo stipriausios, tikrai neblogo lygio. Tada ir FBK „Kaunas“ žaidė, kuris tuo metu buvo galingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- FBK „Kauno“ A lygoje trūksta?

- Drįsčiau tvirtinti, kad trūksta. Jei ši komanda rungtyniautų, būtų įdomiau. Kuo daugiau pajėgesnių varžovų, tuo įdomiau žaisti. Ir žiūrovams smagiau.

- Kuriame Lietuvos mieste jums patinka rungtyniauti, kuriame žaisti neįdomu?

- Patinka ten, kur susirenka daug žiūrovų. Nemažai futbolo aistruolių stebi rungtynes Marijampolėje, Panevėžyje, Gargžduose. Šiuose miestuose žaisti kur kas smagiau, nei kituose. Sostinės „Vėtros“ stadione kažkodėl renkasi mažai žmonių. Net keista. Nesmagu rungtyniauti ten, kur nesirenka žiūrovai. Koks gali būti malonumas žaisti, jei tribūnos pustuštės.

REKLAMA

- Marijampolėje gyvenate vienas ar su šeima?

- Vienas. Šeima liko Ukrainoje. Tačiau ji mane atvyksta aplankyti. Tik gaila, kad trumpam, nes aš esu šeimos žmogus.

- Ką veikiate laisvalaikiu?

- Daugiausia laiko praleidžiu naršydamas internete. Su komandos draugais kartais nueiname į kavinę. Marijampolė – nedidelis miestas, nelabai yra, ką veikti. Kai būna laisva diena, vykstu pasižmonėti į Kauną. Patinka šio miesto senamiestis, mielai po jį pasivaikštau.

- Su kuriais „Sūduvos“ futbolininkais esate labiausiai susidraugavęs?

- Su visais sutariu kuo geriausiai. Negalėčiau kurio nors išskirti.

- A lygoje rungtyniauja jūsų tautiečiai Viktoras Raskovas ir Romanas Romančukas. Su jais draugaujate, esate pažįstamas ar visai nepažįstate jų?

REKLAMA

- Nepažįstu nei vieno, nei kito. Ukraina - didelė šalis, joje gyvena 50 milijonų žmonių, tad kiekvieno futbolininko niekaip negali žinoti.

- „Sūduvai“ atstovaujate jau ketvirtą sezoną. Ar gerokai pramokote lietuviškai. Gal ir jūs, kaip buvę FBK „Kauno“ legionieriai Akaki Chubutija ir Nukri Mančchava, kalbate lietuviškai?

- Ne, aš tuo pasigirti negaliu. Suprantu daug, bet kalbėti man sudėtinga. Jei mokyčiausi, žinoma, būčiau išmokęs lietuviškai.

- Kodėl taip ilgai įstrigote Marijampolėje?

- „Sūduvos“ klube mane viskas tenkina. Ir santykiai komandoje, ir sąlygos. Kita vertus, man jau 30 metų, tad nebenoriu blaškytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės strategas Algimantas Liubinskas dirbo „Lviv“ klube. Jis tvirtina, kad net Ukrainos pirmoji lyga kur kas stipresnė už Lietuvos A lygą. Jūs tokios pat nuomonės?

- Ukrainos pirmosios lygos komandų meistriškumą atitinka „Ekranas“, „Sūduva“, „Žalgiris“, „Vėtra“.  Kitos Lietuvos ekipos yra žemesnio lygio.

- Jums nesinori rungtyniauti tėvynėje?

- Aš noriu žaisti gimtinėje, tačiau man jau 30 metų. Ukrainos klubams reikalingi jaunesni futbolininkai. Kita vertus, „Sūduvoje“ aš apsipratau, man čia patinka.

Valdas Kasperavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų