REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektroninėje erdvėje išplatinus raginimą ketvirtadienio popietę Kaune surengti „Žalgirio“ krepšinio komandos sirgalių protesto akciją Laisvės alėjoje, prie Ūkio banko pastato, policija išplatino perspėjimą laikytis rimties.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai atkreipė būsimų akcijos dalyvių dėmesį, kad renginio organizatoriai nesikreipė, kaip privalu tokiais atvejais, į Kauno miesto savivaldybę ir leidimo renginiui organizuoti negavo. Dėl to akcija laikoma nesankcionuota.

REKLAMA

Kauno apskrities policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas įsitikinęs, jog kauniečiai, visais laikais buvę aistringi krepšinio sirgaliai, ir šį kartą elgsis oriai bei laikysis rimties, netrikdys viešosios tvarkos.

Už Susirinkimų įstatymo pažeidimą baudžiama administracine tvarka. Administraciniame pažeidimų kodekse numatyta, kad susirinkimų tvarkos pažeidimai užtraukia baudą nuo 500 iki 2 tūkst. litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

REKLAMA
REKLAMA

Už riaušių sukėlimą, žmonių provokavimą viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip pažeisti viešąją tvarką numatyta baudžiamoji atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Jei riaušių metu panaudojami šaunamieji ginklai ar sprogmenys, pasipriešinama policininkams – baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Trečiadienį, žurnalistai buvo pakviesti stebėti „Žalgirio“ komandos treniruotę Kauno sporto halėje, kur susitiko ir su komandos savininku V. Romanovu. Jis, nepasakė, ką ketina kviesti krepšininkų vyriausiuoju treneriu vietoj ką tik atleisto Dariaus Maskoliūno, tačiau teigė kuriąs sistemą, kuri padės „Žalgirio“ komandai įveikti varžovus ir Lietuvoje, ir Europoje. Jo nuomone, dėl protesto akcijos kaltę turėtų prisiimti ir žurnalistai, „sukėlę sirgalius“.

Treniruotei vadovavęs treneris Gvidas Markevičius žurnalistams dar kartą patvirtino neketinąs užimti buvusio komandos stratego D. Maskoliūno posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų