REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgdama į Konstitucinio teismo išaiškinimą ir dėl nusmukdyto vartojimo kritiškai pablogėjusią  šalies ūkio būklę,  Krikščionių partijos frakcija Seime šiandien pritarė  Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisoms, kurios leistų nuo kitų metų pradžios atstatyti nepagrįstai sumažintas pensijas ir paskatintų vidaus rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo Frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis, šis projektas šiandien įregistruotas Seime, dėl jo skubaus įtraukimo į Seimo darbotvarkę bus nedelsiant renkami Seimo narių parašai. Pagal šį naują projektą pataisius ekonominei logikai prieštaraujantį pajamų mažinimo įstatymą, socialinio draudimo ir valstybinių pensijų, įskaitant pensijų dirbantiems  asmenims sumažinimas galiotų tik šiems biudžetiniams metams.

REKLAMA

Krikščionių partijos pirmininko Gedimino Vagnoriaus nuomone, vidaus rinkos perkamosios galios stiprinimas paskatintų šalies ekonomikos augimą ir palengvintų užsitęsusios krizės pasekmes, ypač darbo rinkoje.

Dėl turtinius santykius atspindinčių pensijų sumažinimo laikotarpio sutrumpinimo praėjusią savaitę pasisakė Konstitucinis teismas, pabrėžęs, kad ypatingais atvejais sprendimas sumažinti ankščiau uždirbtas pensijas gali būti priimtas tik einamiesiems biudžetiniams metams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ekspremjero Gedimino Vagnoriaus, nuo praėjusio rudens vėl kylant Vakarų ir Vidurio Europos šalių ekonomikai, nelieka išorinių veiksnių, kuriais galima būtų pateisinti Lietuvos ūkio ir iždo įplaukų kritimą. Besitesianti Lietuvoje finansinė krizė ir toliau pavojingai augantis nedarbas liudija šalies vidaus valdymo problemas. Ypač didelę žalą nacionalinei ekonomikai ir tuo pačiu  biudžeto įplaukoms atneša vidaus rinkos ir vartotojų pasitikėjimo smukdymas, neapgalvotai mažinant gyventojų pajamas ir kurstant rinkoje paniką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip informavo Vidmantas Žiemelis, Krikščionių partijos frakcija siūlys kitoms Seimo frakcijoms pritarti ankščiau už dirbtų pensijų atstatymo projektui, gaivinti vidaus rinką ir be žalos valstybei sumažinti socialinę įtampą sunkiausiai gyvenančiai visuomenės daliai. Jis priminė, jog valstybės politikams ir valstybės pareigūnams darbo apmokėjimo dydžiai  taip  pat  sumažinti tik iki 2010 gruodžio 31 d.

Krikščionių partijos frakcija taip pat paragino Vyriausybę nedelsiant pateikti Seimui laikinai sumažintų pensijų kompensavimo gyventojams mechanizmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų