REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Islandijos ugnikalnis neištariamu vardu įrodė, kad gali ilgam užverti dangų ir sutrikdyti tūkstančių keleivių planus. Tačiau tiems, kurie vis dar neprarado susižavėjimo lava ir pelenus spjaudančiais kalnais, kelionių paieškos tinklalapis „Skyscanner“ parengė penkių geriausių vietų stebėti ugnikalnius sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Strombolis, Italija

Strombolis dėl įspūdingų naktinių ugnikalnio išsiveržimų buvo pramintas „Viduržemio jūros švyturiu“. Ši mažytė Eolijos sala (vulkaninės kilmės salynas į šiaurę nuo Sicilijos) metų metus masino lavos mylėtojus.

REKLAMA

Ugnikalnio išsiveržimai saloje yra tokie dažni, kad pats žodis „Strombolis“ jau seniai tapo „mažo išsiveržimo“ italų kalboje sinonimu. Be to, ugnikalnio forma išsiveržimus leidžia stebėti iš labai arti – vos per 200 metrų nuo aktyvaus kraterio!

Montseratas, Jungtinės Karalystės užjūrio teritorija

1995 m. per 480 km į pietryčius nuo Puerto Riko ir 48 km į pietvakarius nuo Antigvos įsikūrusio mažytėje Montserato saloje išsiveržęs Sufrier Hilso ugnikalnis sunaikino sostinę. Dėl to iš salos išvyko bemaž du trečdaliai gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Ugnikalnis nepaliauja „spjaudęsis“ iki šių dienų, todėl patekti į daugelį salos vietų žmonėms draudžiama. Kaip bebūtų, kelios ugnikalnio destrukcijos zonos yra atviros lankytojams. Jie čia gali stebėti po vulkaninėmis medžiagomis pusiau palaidotus namus ir tolumoje žaižaruojantį Sufrier Hilso kraterį.

Kilauea, Havajai

Kilauea vulkanas, esantis Kuajaus saloje Havajuose, nuo seno tituluojamas „aktyviausiu pasaulio vulkanu“. Tam, kad išvystumėte visą jo grožį, kelionių ekspertai rekomenduoja užsisakyti pasiplaukiojimą kateriu – į vandenyną įtekanti lava priverčia vandenį kunkuliuoti ir garuoti baltų dūmų kamuoliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kotopaksis, Ekvadoras

Kotopaksis – vienas aukščiausias pasaulio ugnikalnių, virš jūros lygio pakilęs net 5897 m. Jį galima rasti Andų kalnuose, Kotopaksio provincijoje, 75 km į pietus nuo Kito. Ir net, jei iš dalies aktyvus ugnikalnis jūsų vizito metu lavos nepaskleis, būkite tikri, kad kelionę atpirks šalia įsikūrę vešlūs slėniai su laisvėje lakstančiais žirgais ir ežerų gausa. 

Sierra Negra, Galapagų salos

Vienas iš didžiausių vulkanų Galapagų salose Sierra Negra paskutinį kartą išsiveržė dar 2005-aisiais. O iš viso Galapagų salyne per pastaruosius 200 metų įvyko net 50 išsiveržimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų