REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerija pradėjo (VRM) mįslingą Vilniaus centre įsikūrusios poliklinikos reorganizaciją. Manoma, kad pertvarkos tikslas − brangi žemė ir pastatas prie Gedimino prospekto, rašo "Balsas.lt savaitė".



Liberalcentristų pėdos

Vidaus reikalų ministerija pradėjo (VRM) mįslingą Vilniaus centre įsikūrusios poliklinikos reorganizaciją. Manoma, kad pertvarkos tikslas − brangi žemė ir pastatas prie Gedimino prospekto, rašo "Balsas.lt savaitė".



Liberalcentristų pėdos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad pertvarkos tikslas − brangi žemė ir pastatas prie pat sostinės Gedimino prospekto.

REKLAMA

Suskilinėjusios sienos, aptrupėję balkonai, varvantis stogas – taip dabar atrodo VRM poliklinika. Eidamas į ją gali sunkiai susižeisti, nes niekada nežinai, tinkas ar plyta gali užkristi ant galvos.

Milijoninės vertės pastatas su brangiu žemės sklypu seniai yra tapęs gardžiu kąsneliu nekilnojamojo turto bendrovėms ir statybos kompanijoms. Ginčai ir bandymai jį perimti trunka daugiau nei dešimtmetį. Sutapimas ar ne, tačiau šioje istorijoje – nemažai Liberalų ir centro sąjungos atstovų pėdų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2005-aisiais pastatą VRM bandė išmainyti, vėliau jį bandė perimti Artūro Zuoko valdoma Vilniaus savivaldybė. Nepavyko.

Prie VRM vairo stojus liberalcentristui Raimundui Palaičiui reikalai ėmė judėti. Neva siekiant mažinti biurokratiją ministras nusprendė polikliniką reorganizuoti. Nuo liepos 1 dienos planuojama, kad ji bus sujungta su VRM priklausančiu Medicinos centru. Argumentas – mažesnės administravimo išlaidos.

Paskyrė „likvidatorių“

R. Palaitis šiam reikalui sudarė specialią komisiją, jos vadovu paskyrė Turto valdymo departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoją Liną Pukį. Šis nevienareikšmiškai vertinamas veikėjas, portalo balsas.lt žiniomis, ministerijoje yra pramintas „likvidatoriumi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Pukys aiškino, jog liepos 1-ąją iš avarinio pastato darbuotojų niekas nevarys, tebus sumažintas administracinis aparatas, o poliklinika esą dirbs kaip ir anksčiau. Tačiau jis neslėpė: pastato klausimas bus sprendžiamas vėliau. „Žinoma, ateityje kada norspoliklinika turėtų būti vienose patalpose. Tai susiję su piniginėmis lėšomis, tačiau komisijai šis klausimas nepavestas“, − sakė L. Pukys.

Šiuo metu Dainavos gatvėje esantis pastatas perduotas Turto bankui, šis ruošiasi jį atnaujinti. Kada ir kaip prasidės pastato renovacija, neaišku.

REKLAMA

„O kai programa bus įgyvendinta, atitinkamai ir poliklinikos vieta turėtų pasikeisti“, − apibendrino L. Pukys.

Ministras R. Palaitis yra skelbęs, jog reorganizacija duos 120 tūkst. litų ekonominį efektą, bus atleista 10 žmonių. Kas jie, negalėjo pasakyti nei L. Pukys, nei ministras.



Mįslingas veikėjas

Kas iš tiesų yra reorganizacijos komisijai vadovaujantis L. Pukys? Dar 2007-aisiais Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra jam pateikė įtarimus esą šis gavęs 70 tūkst. litų kyšį iš bendrovės „Aideta“, kuri laimėjo ministerijos kompiuterizavimo konkursą.

REKLAMA

Pasirodo, ši istorija baigėsi vos į ministro kėdę sėdus R. Palaičiui. 2007-aisiais L. Pukys nuo pareigų buvo nušalintas, o 2008 metų pabaigoje vėl grįžo į darbą.

L. Pukio žodžiais, prokuratūra ir STT visus įtarimus jam panaikino daugiau nei prieš metus, tačiau teismai tęsiasi ligi šiol. „Pasiklauskite tyrėjų, kodėl jie taip ilgai tyrė“, − klausiamas apie vis dar besitęsiančius teismus kalbėjo L. Pukys, aiškindamas, jog teisiasi dėl visai „kitų dalykų“.

Tad kas iš tiesų įvyko 2007-aisiais?

„Aš negaliu šito pakomentuoti. Faktas yra: po tyrimo nustatyta, kad jokio nusižengimo nepadariau“, − paaiškino L. Pukys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Simuliuoja „saulėlydį“

Aiškindama poliklinikų pertvarkas VRM beda pirštu į Vyriausybės vykdomą „biurokratizmo saulėlydį“, tačiau tai tik viena medalio pusė. Ar ministerijai iš tiesų rūpi pertvarka, ar ja tik prisidengia, atskleidžia VRM klerkų požiūris į kitus ministerijos žinioje esančius objektus.

180 vietų viešbutis, 250 vietų restoranas, 60 vietų kavinė, konferencijų salės, sporto aikštynas – tai ministerijos valdomas Mokymo centras „Dainava“. Apie jo likvidavimą VRM nė nekalba. Ir tai ne vienintelis tokio pobūdžio ministerijai priklausantis objektas: ji dar valdo poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“.

Ruslano Kondratjevo nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų