• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalo „Balsas“ žiniomis, finalinį „Giro di Trentino“ lenktynių etapą Italijoje stebėjo Lietuvos plento vyrų elito dviratininkas, Raimondas Rumšas, kuriam per savo karjerą kartu su „astaniečiu“ Vino yra tekę dalyvauti ne vienose lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis čempionas

„Laimėjęs patį 1 etapą (asmenines laikui), aš nesitikėjau išsaugoti lyderio marškinėlius“.– penktadienį pareiškė 36-erių metų kazachas, Aleksandras Vinokurovas, tapęs naujuoju „Giro di Trentino“ čempionu.

REKLAMA

„Galvojau net nebedalyvauti paskutiniame etape, kad galėčiau sėsti į mašiną ir vykti į Lježą, nes dar nebuvo [atnaujintų] skrydžių. Laimei, Islandijos vulkanas aprimo. Šiandien vakare iš Bergamo aš išskrendu į Belgiją“.– kalbėjo po lenktynių finalo „Astana“ komandos lyderis.

Etapą laimėjo italas

4 etapą „Arco – Alpe di Pampeago“ (172,1 km) laimėjo italas Domenico Pozzovivo („Colnago-CSF Inox“), 3 sekundėmis aplenkęs tautietį Riccardo Riccò („Ceramica Flaminia“), 20 sekundžių – ispaną Sergio Pardilla Bellon („Carmiooro NGC“) ir 23 sekundėmis – kazachą Aleksandrą Vinokurovą, finišavusį 4 pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

6-tas (+38 sek.) Alpe di Pampeago kalne (1 kat.) finišavo Michele Scarponi („Androni Giocattoli“), 7-tas (+42 sek.) buvo Ivan Basso („Liquigas“). Pastarajam, beje, taip ir nepavyko šiemet „Giro di Trentino“ lenktynėse apginti 2009 metais iškovoto titulo.

Štai generalinė įskaita po 4 etapo, kurio pirmajame 5-tuke nėra esminių pokyčių jau nuo 2 etapo, išskyrus tai, kad finalinio etapo laimėtojas D. Pozzovivo („Colnago-CSF Inox“) pagaliau pralaužė ledus ir iš 11 vietos pateko į 10-tuką:

1. Alexandre Vinokourov (KAZ) „Astana“ 13 val. 50 min. 23 sek.

2. Riccardo Riccò (ITA) „Ceramica Flaminia“ +0 sek.

3. Domenico Pozzovivo (ITA) „Colnago-CSF Inox“ +42 sek.

4. Michele Scarponi (ITA) „Androni Giocattoli“ +44 sek.

5. Ivan Basso (ITA) „Liquigas-Doimo“ +56 sek.

6. Sergio Pardilla Bellon (ISP) „Carmiooro NGC“ +1 min. 28 sek.

7. Jose Rodolfo Serpa (KOLUMB) „Androni Giocattoli“ +1 min. 38 sek.

8. Vladimir Miholjevich (KROAT) „Acqua & Sapone“ +1 min. 41 sek.

9. Evgeny Petrov (RUS) „Team Katusha“ +1 min. 51 sek.

10. Damiano Caruso (ITA) „De Rosa-Stac Plastic“ +1 min. 59 sek.



32. Franco Pellizotti (ITA) „Liquigas-Doimo“ +6 min. 56 sek.

...

83. Alessandro Petacchi (ITA) „Lampre-Farnese Vini“ +31 min. 54 sek.

...

124.

DNS (1), DNF (12)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pritrūko sekundės dalių…

2 vieta finiše Riccardo Riccò („Ceramica Flaminia“) nesuteikė pranašumo prieš Aleksandrą Vinokurovą („Astana“), kuris generalinėje įskaitoje išsaugojo lyderio marškinėlius ir tapo naujuoju „Giro di Trentino“ čempionu.

„Riccò buvo labai stiprus ir aš buvau labai įsitempęs finaliniame kalne. Jis finišavo 2-as, o aš 4-as, atsilikęs tik 20 sekundžių. Tai leidžia manyti, kad buvau ne tokios jau blogos formos“.– sakė A. Vinokurovas pasibaigus lenktynėms.

Pripažintas varžovas

Prisimindamas kazachų legenda vadintą Vino kaip vieną iš savo varžovų, vienas geriausių Lietuvos elito dviratininkų – 38-erių metų Raimondas Rumšas, portalui „Balsas“ įvardino jį kaip stiprų ir perspektyvų sportininką.

REKLAMA

„[Aleksandras] Vinokurovas yra perspektyvus dviratininkas. Dabar jis lentyniauja tam, kad užbaigtų savo karjerą kuo geresniais rezultatais ir pergalėmis, kurios jam atpirktų tuos dvejus metus, išbrauktus iš jo sportinės karjeros“.– sakė Raimondas Rumšas.

Įgavo pasitikėjimo

Tarsi patvirtinimą ilgamečio Vino konkurento, R. Rumšo, nuomonei, „Astana“ komandos spaudos atstovas išplatino tokius naujojo „Giro di Trentino“ čempiono žodžius:

„Man labai reikėjo šios pergalės. Ji man padėjo pasiruošti startui Lježe šį sekmadienį ir suteikia daugiau pasitikėjimo „Giro d’Italia“ lenktynėse“.– sakė kazachas, „Liege-Bastogne-Liege“ lenktynėse Belgijoje dirbsiąs komandos lyderiui Alberto Contadorui.

„Man tai didžiulis laimėjimas. Tikiuosi, kad tai ne paskutinė mano pergalė“.– sakė Aleksandras Vinokurovas.

*

Susiję tekstai:

A. Vinokurovas išlaiko lyderio poziciją

A. Vinokurovas ruošiasi startui Lježe

Italijoje – Aleksandro Vinokurovo triumfas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų