REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Dūmai pateiktas pareiškimo projektas dėl 1939 m. pasirašyto Molotovo-Ribentropo pakto pripažinimo istoriškai svarbiu.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentą parengė Komunistų partijos frakcijos nariai Viktoras Iljuchinas, Sergejus Pbuchovas, Valerijus Raškinas, praneša „Lenta.ru“.

REKLAMA

Rusijos Dūmos komunistai mano, kad pareiškimas turėtų būti priimtas iki Pergalės dienos, 65-ųjų Antrojo pasaulinio karo metinių minėjimo. Esą taip daliai Vakarų ir Rytų Europos valstybių, teigiančių, kad dėl karo vienodai kaltos ir Vokietija, ir Sovietų Sąjunga, būtų sukliudyta „falsifikuoti istoriją“.

Prašoma patvirtinti tokį politinį SSRS ir Vokietijos sutarčių vertinimą, koks buvo padarytas per SSRS Liaudies deputatų suvažiavimą 1989 m. gruodį.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto autoriai teigia, kad slaptųjų protokolų pasirašymas tuo metu buvo įprasta diplomatinė praktika.

Pagal Molotovo-Ribentropo pakto slaptuosius protokolus į SSRS įtakos sferą pateko Suomija, Estija, Latvija, rytų Lenkija, dalis Rumunijos. Į Vokietijos įtakos sferą pateko Lietuva ir vakarų Lenkija.

1939 metų rugsėjo 28 d. Vokietija ir SSRS pasirašė sienos ir draugystės sutartį, pagal kurią Lietuva pateko į SSRS įtakos sritį. Tai nulėmė 1940 metais prasidėjusią Lietuvos okupaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų