REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji Permainų koalicija teigia pripažįstanti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) teisę keisti į kultūros ministrus deleguotą Remigijų Vilkaitį kitu asmeniu.

REKLAMA
REKLAMA

"Koalicijoje nėra ką ypatingai svarstyti. Tiesiog kai TPP ir frakcija apsispręs dėl teikiamos naujos kandidatūros, kaip supratau, Premjeras su kandidatais eis pas Prezidentę ir spręs klausimą", - trečiadienį po tradicinių koalicijos partnerių pusryčių žurnalistams komentavo Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

REKLAMA

Jis sakė, kad koalicija galimų kandidatų į kultūros ministrus pavardžių neišgirdo.

"Tai yra to koalicijos dalyvio, kuriam yra ta teisė pagal koalicijos sutartį, Premjero ir Prezidentės reikalas, bet ne koalicijos tarybos, ne visuotinio frakcijų susirinkimo klausimas", - teigė J. Razma.

TS-LKD frakcijos seniūno pasiteiravus, kaip jis vertina, kad TPP lyderis pagrasino, jog Seime negalės užtikrinti koalicijos priimamų sprendimų, jeigu pastaroji nepriims "prisikėlėlių" siūlomų variantų - šiuo atveju raginimų iš pareigų pašalinti R. Vilkaitį, J. Razma to nesureikšmino.

REKLAMA
REKLAMA

"Visi dirbame pagal koalicijos sutartį, pripažįstame frakcijos teisę keisti ministrą. Kadangi yra teisė deleguoti ministrą, manau, ji apima ir ministro pakeitimą. Po paskutinio teisininkų išaiškinimo, kaip suprantu, nėra toks jautrus artėjimas prie to kritinio pakeistų ministrų skaičiaus, kad tas motyvas kažkaip stabdytų koaliciją. Manau, kad viskas bus išspręsta. Pačiai TPP reikia turėti jau ir naują kandidatą, nes manau, kad būtų sudėtinga kalbėtis ir su Prezidente prašant tiesiog atleisti ir paliekant neapibrėžtumą", - kalbėjo TS-LKD frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA jau skelbė, jog TPP praėjusią savaitę oficialiai pranešė apie partijos sprendimą atšaukti R. Vilkaitį iš kultūros ministro pareigų. "Prisikėlėlių" netenkina ministro ir ministerijos darbo kokybė bei situacija kultūros srityje.

Pirmadienį R. Vilkaitis pareiškė, kad iš posto trauktis neskuba, tačiau leido suprasti, kad ateityje galbūt atsistatydins. R. Vilkaičio teigimu, jis dar turi "nebaigtų darbų", o valstybėje turi būti išsaugota rimtis.

Jei R. Vilkaitis būtų atstatydintas, tai jau būtų penktasis ministras, pasitraukęs A. Kubiliaus vadovaujamoje Vyriausybėje. Pagal Konstituciją, jei pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė turi pasitikrinti pasitikėjimą Seime, iš naujo gauti Seimo įgaliojimus, priešingu atveju - turi atsistatydinti. Dabartinę Vyriausybę sudaro 14 ministrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų