REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lankydamiesi Kaune išalkome ir užsukome į restoraną "Miesto sodas" papietauti. Užsisakiau šias salotas, kurios yra labai gardžios, o be kita ko, skaniai ir atrodo. Radusi šį receptą internete labai nudžiugau ir nusprendusi jį pasigaminti - neprašoviau. Labai skanu!

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės: salotų (Poli,Lolo Roso) ryšulėlį, avokado 1/4 vaisiaus, meliono 3-4 rutuliukai, ožkos pieno sūrio 3-4 rutuliukai, baltos duonos 2 riekės. Paštetui: viščiuko kepenėlių 100 gr., pieno 1 v.š., riebios kiaulienos 30 gr., grietinėlės 1 v.š., džiovintų datulių 4-5 vnt., lazdyno riešutų 5-7 branduolius, jūros dumblių 1 lapelį, muškato riešuto (malto), prieskonių. Padažui: medaus 0,25 a.š., alyvų aliejaus 1 a.š., citrinos (sulčių) 0,5 a.š., česnako (trinto), juodo sezamo sėklų (skrudintų), druskos, pipirų.

REKLAMA

Gaminimas:

Paštetas: valytos viščiuko kepenėlės pamirkomos piene, nusausinamos, sumalamos su riebia kiauliena, pagardinamos prieskoniais ir grietinėle. Kepimo forma išklojama jūros dumbliais, pilama malta masė, beriame karštu vandeniu nuplikytus riešutus ir datules, pilame sluoksnį maltos masės, uždengiame jūros dumbliu. Kepame 20-25 min.180*C temperatūroje. Atvėsiname, išimame iš formos.

Padažui: skirtus ingredientus sumaišome, suberiame kepinto sezamo sėklas.

Salotas paplėšome, padėliojame lėkštėje, baltą duoną gruzdiname, riekeles pagardiname avokado griežinėliais, padėliojame, šalia dedame pašteto griežinėlius, beriame melionų ir ožkos pieno sūrio rutuliukus, pašlakstome padažu.

Skanaus!

Idėja: Restorano "Miesto sodas"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų