• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per naujus neramumus Kirgizijoje žuvo 5 žmonės

Per naktį Kirgizijos Majevkos kaime, esančiame netoli sostinės Biškeko, vykusios riaušės pareikalavo 5 žmonių gyvybių, o dar 30 žmonių buvo sužeisti, skelbia Kirgizijos Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja smurto banga Biškeko šiauriniuose priemiesčiuose kilo pirmadienį ryte, kai apie 2 tūkst. lazdomis ginkluotų žmonių ėmė padeginėti automobilius ir mėtyti akmenis į greta esančius kaimus.

REKLAMA

Majevkos kaime riaušės buvo pačios intensyviausios. Čia riaušininkai degino automobilius ir pastatys, mėtė akmenis į kaimiečių namus ir niokojo privačią nuosavybę.

Skelbiama, kad 2 žmonės buvo nušauti, o dar 3 asmenų kūnus sudegintuose namuose rado gaisrininkai.

Pirmadienį ryte riaušininkai bandė užgrobti apie 700 hektarų žemės, esančios sostinės priemiestyje. Riaušininkai teigė, kad žemė yra jų ir jie turi teisę joje statyti namus, tačiau savininkai juos išgujo lauk. Tuomet riaušininkai pasuko sostinės link, tačiau jiems kelią pastojo policija. Būtent tada ir prasidėjo intensyvūs susirėmimai, kurie nerimo visą dieną.

Laikinosios vyriausybės vadovė Roza Otunbajeva teigia, kad pirmadienio vakare situacija Biškeko šiauriniuose priemiesčiuose jau buvo kontroliuojama, o policijai pavyko sulaikyti 40 riaušininkų. Tačiau Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad sulaikyta daugiau nei 100 riaušininkų. Per neramumus buvo sužeisti 10 policininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų