• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažai tikėtina, kad Islandijos ugnikalnio išmesti milžiniški pelenų debesys, privertę uždaryti daug oro uostų Europos šiaurėje, gali sutrikdyti sekmadienį suplanuotas tragiškai žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačynskio) bei jo žmonos laidotuves, penktadienį patikslino prezidento kanceliarijos atstovas Jacekas Sasinas. "Laidotuvių datos perkėlimo scenarijus nesvarstomas", - teigė J.Sasinas.

REKLAMA
REKLAMA

"Laidotuvių perkėlimas būtų kraštutiniu atveju. Tačiau toks scenarijus nėra svarstomas", - teigė Lenkijos Prezidentūros atstovas. Paklaustas, kaip būtų elgiamasi, jei Lenkijos oro erdvė visgi būtų uždaryta ir šeštadienį bei sekmadienį, J.Sasinas teigė, jog "nereikia sutirštinti spalvų".

REKLAMA

"Šiuo metu mes disponuojama per mažu informacijos kiekiu... Mes sekame situaciją. Šiandien antroje dienos pusėje premjero kanceliarija šiuo klausimu rengia pasitarimą, kuriame ir apsvarstysime šią situaciją", - paaiškino J.Sasinas.

Lenkijos pietuose esančiame Krokuvos mieste vyksiančiose laidotuvėse planuoja dalyvauti JAV prezidentas Barakas Obama ir dešimtys kitų šalių vadovų. Penktadienį Krokuvos oro uostas buvo vienas iš dviejų tebeveikiančių šioje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau penktadienį pranešta, kad valstybinės laidotuvės gali būti atidėtos, jei pasaulio lyderiai negalės atvykti sekmadienį į Krokuvą. Lenkijos užsienio reikalų ministro Radoslavo Sikorskio teigimu, kol kas nė vienas iš pasaulio lyderių nepranešė, jog negalės dėl ugnikalnio išsiveržimo atvykti į Krokuvą.

"Tačiau mes laukiame bet kokių šalių delegacijų pranešimų, nes kalba eina apie saugumą", - nurodė R.Sikorskis. Ministro duomenimis, daugiau nei šimtas delegacijų iš užsienio pareiškė norą dalyvauti sekmadienį Krokuvoje vyksiančiose valstybinėse laidotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Kaczynskis, jo žmona ir dar 94 žmonės, tarp jų dešimtys aukštų Lenkijos pareigūnų, praeitą šeštadienį žuvo per lėktuvo katastrofą Rusijoje netoli Smolensko. Dėl šios precedento neturinčios katastrofos Lenkijoje ir kai kuriose kaimyninėse šalyse buvo paskelbtas nacionalinis gedulas.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų