REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ vadovai kreipiasi į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą, Asmens duomenų apsaugos inspekciją bei Vilniaus merą konservatorių-krikdemą Vilių Navicką, prašydami pateikti atsakymus, kieno nurodymu vakar Kalvarijų turgaus prekeivius krėtė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojai.

REKLAMA
REKLAMA

Šie pareigūnai reikalavo pateikti ir asmeninius duomenis – asmens kodus, privačius telefonų numerius.

REKLAMA

Taip pat atitinkamos institucijos informuojamos, kad prieš turgaus prekeivius buvo panaudota psichologinė Vilniaus m. savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų prievarta. Dėl to, anot asociacijos, dalis asmenų patyrė didelį šoką, materialinius nuostolius, buvo sutrikdyta prekyba. Neatmestina, kad tokio pobūdžio patikrinimai susiję su vis garsėjančiomis kalbomis apie turgaus privatizavimą.

„Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai apsupo Kalvarijų turgavietę ir staigiai puolė tikrinti, reikalauti kasos kvitų, kvitų dalis prekiautojų dar neturėjo, kadangi dėl žmonių gausos dar nebuvo priėję kontrolieriai. Bandant paaiškinti situaciją, buvo pareikalauta pasakyti savo asmens duomenis ir asmeninį telefoną, kitaip bus blogai ir grės administracinė nuobauda. Kyla rimtų abejonių, ar prašymas pateikti tokio pobūdžio informacijos neperžengia pareigūnų kompetencijos ribas“, - sakė asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ vadovas Martynas Piečia.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, esą tikrinant lauko prekiautojus, kiti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai terorizavo prekybinius kioskus ir reikalavo pateikti visus dokumentus, taip pat ir verslo liudijimus, buhalterinės apskaitos dokumentus. Anot M. Piečios, norime atkreipti dėmesį, kad turgaus prekeivius, kelis kartus į savaitę tikrina tokios valstybinės institucijos kaip mokesčių inspekcija, policija, veterinarinė tarnyba ir kt.

Atsižvelgiant į pastaruoju metu vis dažniau pasitaikančius Kalvarijų turgaus prekeivių terorizavimo atvejus, asociacija „Kalvarijų turgus visiems“, vienijanti daugiau nei 2 000 Kalvarijų turgavietės prekiautojų, pranešė, jog ruošiasi rengti piketą. Piketas planuojamas jau kitą savaitę prie Vilniaus miesto savivaldybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų