REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos pirmininkas įtaria A. Kubiliaus Vyriausybę meluojant visuomenei dėl šalies finansų būklės, kuri nevaldomai toliau blogėja. A. Kubiliaus Vyriausybės pagyros apie į valstybės biudžetą surenkamas didesnes lėšas nei planuota ne tik neatspindi realios šalies finansų būklės. Jos tampa tendencingomis valdančiųjų spekuliacijomis, siekiant pagrąžinti ekonominę padėtį, teigia ekspremjeras Gediminas Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Krikščionių partijos pirmininko, faktiniai duomenys liudija visiškai priešingai -  dėl Vyriausybės neveiklumo situacija tik toliau blogėja. Nepaisant padidintų mokesčių, šį kovo mėnesį gauta 21,5 procentais mažiau pajamų nei praėjusiais metais.

REKLAMA

Finansų ministerija paskelbė, kad kovo mėnesį valstybės biudžetas gavo 76 mln. litų daugiau nei planuota. „Tačiau jau trečią mėnesį nuo visuomenės slepiama, kad valdantieji šiemet pasitvirtino daug žemesnius už praėjusių metų faktines įplaukas lėšų surinkimo planus, - sako G. Vagrnorius. Jo teigimu, tokiais pareiškimais siekiama suklaidinti visuomenę.

„Kubiliaus vadovaujama vyriausybė kovo mėnesio planą (lyginant su 2009 metų faktiniais duomenimis) susimažino net 27 procentais ir taip tolesnį faktinį įplaukų kritimą bando pridengti „plano vykdymu“, kas yra visiškai iškreipta ir neatitinka tikrovės“, - sako politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, valdančiųjų pagyros, kad jie tariamai įvykdė šių metų valstybės biudžeto pirmojo ketvirčio planą, kuris yra net 770 mln. litų sumažintas, palyginus su praėjusių metų to pačio laikotarpio faktinėmis įplaukomis, tėra politinės spekuliacijos ir kenkia pastangoms stabilizuoti  šalies finansus.

„Visuomenės klaidinimu Vyriausybė dangsto savo pasyvumą ir sunkina ilgalaikes finasines  pasekmes. Turime pripažinti, jog valstybės pajamos šiais metais toliau krenta, nepaisant dešimtadaliu padidinto PVM tarifo. Nors finansų krizė Europoje baigėsi praėjusių metų viduryje, mūsų šalies Vyriausybė deja iki šiol nesuvaldo finansų, o tik brangiai ir beatodairiškai skolinasi“, - sako G. Vagnorius.

Centrinės valdžios skola nuo 2009 metų sausio mėnesio iki šių metų vasario mėnesio išaugo nuo 14,5 iki 33.5 procentų BVP ir per 13 mėnesių  padidėjo net 2,3 karto. G. Vagnorius perspėja - jei toliau pasyviai stebėsime kaip valstybei „veržiama finansinė kilpa“, galime susilaukti tikros finansinės griūties ir katastrofiško nedarbo.           

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų