REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį baigiasi buvusiam "Lietuvos pašto" generaliniam direktoriui Andriui Urbonui skirtas suėmimo laikas, todėl prokurorai turėtų apsispręsti dėl tolesnės kardomosios priemonės. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas antradienį atmetė Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą 3 mėnesiams pratęsti A. Urbono suėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai savo prašymą pratęsti suėmimą motyvavo tuo, kad įtariamasis gali slapstytis nuo teisėsaugos pareigūnų, daryti poveikį liudytojams ar nukentėjusiesiems, trukdyti ikiteisminiam tyrimui, padaryti naujų nusikaltimų.

REKLAMA

Kovo 31 dieną teismas iš dalies patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą ir leido 14 dienų suimti nusikalstamos veikos, padarymu įtariamą A. Urboną. Jam pareikšti įtarimai nėra susiję su A. Urbono darbu "Lietuvos pašte".

Kaltinamajam inkriminuojamos nusikalstamos veikos dėl didelės vertės turto prievartavimo organizavimo, pasikėsinimo sukčiauti įgyjant didelės vertės svetimą turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, A. Urbonas gali būti susijęs su jo galimai padarytais veiksmais 2006-2007 metais, iki jam tampant "Lietuvos pašto" generaliniu direktoriumi.

A. Urbonas, "Lietuvos paštui" vadovavęs nuo praėjusių metų spalio, atleistas iš pareigų.

„Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2016 m. gruodžio 20 d. sprendimu atmetė Vilniaus apygardos prokuratūros kasacinį skundą dėl 2016 m. gegužės 18 d. Lietuvos apeliacinio teismo išteisinamojo nuosprendžio, kuriuo A. Urbonas ir R. Macas buvo išteisinti neįrodžius, kad jie dalyvavo padarant jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų