• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Izraelio politinį, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą, stiprėjantį bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis aptarė su Izraelio vicepremjeru ir strateginių reikalų ministru Moše Jalonu (Moshe Ya'alon).

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuva vertina Izraelį kaip draugišką ir artimą partnerį. Pirmiausia Lietuvą ir Izraelį sieja bendra istorija ir patirtis. "Gyvųjų maršo" delegacijos apsilankymas Lietuvoje labai svarbus ne tik patiems maršo dalyviams, bet ir Lietuvos žmonėms", - susitikime pirmadienį sakė A. Ažubalis.

REKLAMA

Ministrai apsikeitė nuomonėmis apie Artimųjų Rytų taikos procesą ir situaciją Irane.

Lietuvos diplomatijos vadovas išsakė bendrą Europos Sąjungos poziciją dėl Artimųjų Rytų taikos proceso - siekį, kad ateityje taikiai sugyventų dvi valstybės - Izraelis ir Palestina, kad būtų atnaujintos netiesioginės taikos derybos.

Ministras taip pat paminėjo, kad Lietuva supranta Izraelio susirūpinimą dėl Irano vykdomos branduolinės programos ir remia tarptautines pastangas siekti užtikrinti taiką ir stabilumą regione.

REKLAMA
REKLAMA

M. Jalonas atvyko į Lietuvą kartu su Izraelio "Gyvųjų maršo" delegacija, dalyvaujančia Holokausto aukų atminimo renginiuose Lietuvoje.

Pirmadienį numatyti svečio susitikimai su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Emanueliu Zingeriu ir krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene.

Izraelio vicepremjeras ir ministras taip pat lankysis įmonėje "Sicor Biotech", dalyvaus oficialioje ceremonijoje Panerių memoriale ir apdovanos Pasaulio tautų teisuolius Žydų bendruomenės centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų