• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuversto Kirgizijos prezidento sūnus atvyko į JAV

Nuversto Kirgizijos prezidento Kurmanbeko Bakijevo sūnus Maksimas Bakijevas šią naktį atvyko į JAV. Skelbiama, kad M. Bakijevas, kuris Kirgizijoje iki šiol vadovavo Centrinei vystymosi, investicijų ir inovacijų agentūrai, surengė eilę susitikimų su JAV Valstybės departamento ir Nacionalinės saugumo tarybos atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad M. Bakijevas vyko į JAV organizuotą ekonominį forumą apie investavimo į Kirgiziją galimybes. Tačiau dėl įvykių Kirgizijoje forumas buvo atšauktas.

REKLAMA

Kartu su M. Bakijevu į JAV atskrido ir iki vyriausybės nuvertimo užsienio reikalų ministro pareigas ėjęs Kadirbekas Sarbajevas. Kirgizijos atstovų susitikimai su JAV pareigūnais plačiau nekomentuojami.

„Kol kas per anksti kažką komentuoti“ - teigė K. Sarbajevas, kuris pridūrė kol kas negalintis pasakyti, kas konkrečiai kontroliuoja valdžią Kirgizijoje.

Laikinajai liaudies pasitikėjimo vyriausybei vadovaujanti Roza Otunbajeva pareiškė, kad Kirgizijos valdžia nemėgins peržiūrėti susitarimo tarp Kirgizijos ir JAV dėl Manaso karinių oro pajėgų bazės naudojimo. Baze JAV kariai naudojasi kaip vienu pagrindinių tranzito taškų karinėms operacijoms Afganistane remti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų