REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naikinamas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Medicinos centro Kauno filialas.

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymu filialo veikla nutraukiama nuo š. m. rugsėjo 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Šio filialo pacientai pirminei sveikatos priežiūrai galės persiregistruoti į jiems patogiausią pirminės sveikatos priežiūros įstaigą arba į Kauno medicinos universiteto klinikų Šeimos medicinos klinikos padalinį, esantį Karo medicinos tarnybos patalpose. "Nutraukus Kauno filialo veiklą, jo išlaikymui naudojamas lėšas galėsime perskirstyti kitų apskričių medicinos įstaigoms, kuriose bus tikrinama pareigūnų sveikata", - sprendimą reorganizuoti medicinos įstaigą komentavo ministras R. Palaitis.

REKLAMA

Pasak ministro, Kauno filialui išlaikyti per metus buvo skiriama apie 900 tūkst. litų, iš kurių tik dalis buvo panaudojama pareigūnų sveikatos patikrinimui.

"Visas išlaidas sudėjus išeina, kad vieno pareigūno patikrinimas kainuoja apie 200 litų valstybės biudžeto lėšų. Tuo tarpu, pavyzdžiui, VšĮ Klaipėdos jūrininkų sveikatos centras tokias paslaugas teikia už maždaug 80 litų. Panašios kainos numatomos ir Šiaulių, Panevėžio, Utenos apskričių medicinos įstaigose, kur planuojame pirkti sveikatos priežiūros paslaugas pareigūnams", - sakė R. Palaitis.

Nuo š. m. liepos mėnesio pertvarkoma ir Sveikatos priežiūros tarnybos prie VRM respublikinė Vilniaus poliklinika - ji prijungiama prie VRM Medicinos centro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų