REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stingas (58) kreipėsi į Amerika, kad ši pabaigtų savo karą su narkotikais. Tai, suprantama, įsiutino kovotojus už sveiką gyvenimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo rašyme jis aiškino, kad marihuana turėtų būti legalizuota, o pinigai, skiriami kovai su narkotikais galėtų būti panaudoti daug efektyviau. Pavyzdžiui, kovai su  žemiau skurdo ribos gyvenančias piliečiais bei globaliniu atšilimu.

REKLAMA

Taip pat jis pastebėjo, kad narkotikus vartojantys žmonės yra sodinami į kalėjimus už "nusikaltimą", kuris nieko neužgavo, o teisėdsauga, virtusi "karine jėga" sutrypia civilinę laisvę.

Jo vieši pasisakymai tinklaraštuje "The Huffington Post" jau iššaukė neigiamą reakciją žmonių, kurie yra nusistatę prieš narkotikus.

Šaltinis iš grupės "DARE", kuri mokyklose šviečia apie narkotikus ir jų keliamą žalą, sakė: "Geriau jau jis dainuotų, o ne postringautų apie reiškinius, kurių nesupranta. Mums nereikia pop žvaigždžių nuomonių, o ypač jei jų pareiškimai yra tokie nebrandūs ir neatsakingi kaip Stingo."

REKLAMA
REKLAMA

Stingas, kurio tikrasis vardas Gordonas Sumneris, tikino, kad jo pasisakymus įkvėpė straipsnis, perskaitytas "The Wall Street Journal". Jame rašoma, kad milijonai JAV dolerių, veltui išleisti siekiant užskirsti marihuanos rūkymą.

"Karas su narkotikais  patyrė fiasko, tačiau tai nėra blogiausia. Šis karas daro neigiamą įtaką mūsų visuomenei. Smurtiniai nusikaltimai klesti narkotikų mainų ir persekiojimų sukurtoje terpėje. Žmonės, kuriems iš tikrųjų reikia pagalbos, jos negauna, o tie, kuriems reikia medicininės marihuanos dėl jų būklės yra ignoruojami. Mes išleidžiame milijonus pinigų, pildydami kalėjimus "nusikaltėliais", kurie nepadarė jokios smurtinės žalos. Taip aukojame savo laisves," - sakė jis.

Stingas, vienas turtingiausių ir labiausiai nusisekusių atlikėjų, siūlė amerikiečiams susivienyti ir paremti Narkotikų politikos alijancą.

Parengta pagal užsienio spaudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų