REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Baltarusijos žurnalisto atimta pilietybė

Nepriklausomas Baltarusijos žurnalistas Pavalas Šarametas teigia, kad iš jo buvo atimta Baltarusijos pilietybė, rašo „Laisvosios Europos radijo“ internetinė svetainė.

REKLAMA
REKLAMA

P. Šarametas, kuris nuolatos gyvena Maskvoje, teigia sulaukęs žinių iš Rusijos sostinėje įsikūrusios Baltarusijos ambasados, kad jo pilietybė buvo anuliuota. Oficialiai teigiama, kad baltarusiškas pasas iš žurnalisto atimtas dėl to, kad jis turi ir Rusijos pilietybę.

REKLAMA

„Jie ir prieš 10 metų puikiai žinojo, kad turiu dvigubą pilietybę. Nesuprantu, kodėl jiems tą padaryti reikėjo būtent dabar“ - teigė P. Šarametas.

Remiantis Baltarusijos įstatymais, šalies pilietybė gali būti atimta iš asmens, kuris tarnauja svetimos valstybės ginkluotose pajėgose, saugumo tarnybose, dirba teisminėje srityje ar bet kokioje kitoje tos šalies valstybinėje institucijoje.

Tačiau P. Šarametas teigia, kad per savo gyvenimo Rusijoje laikotarpį niekada nėra dirbęs nė vienoje tos šalies valstybinėje institucijoje. Žurnalistas mano, kad sprendimas timti iš jo pilietybę yra politiškai motyvuotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų