• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Lenkija pasieniečiai trečiadienį sulaikė, įtariama, Italijoje ir Vokietijoje vogtus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaime patikrinimui sustabdė autovežį "Renault". Į Lietuvą įvažiuojančią transporto priemonę vairavo 26-erių Kauno gyventojas. Autovežiu buvo gabenami automobiliai.

REKLAMA

Pasieniečiai patikrino jų dokumentus ir nustatė, kad gabenamo 2007 m. laidos visureigio "Land Rover Range Rover" su itališkais numeriais registracijos liudijimas ir automobilio pirkimo-pardavimo sutartis yra ne originalūs, o kopijos.

Patikrinę duomenis informacinėje sistemoje ir pasidomėję informacijos Pakrančių apsaugos rinktinės Nacionaliniame jūros sienos apsaugos koordinavimo centre pareigūnai išsiaiškino, kad automobilis nuo 2009 m. vasario yra ieškomas Italijoje kaip vogtas.

REKLAMA
REKLAMA

Visureigis buvo nukeltas nuo autovežio, sulaikytas ir yra saugomas Kalvarijos užkardos aikštelėje. Vairuotojas paleistas ir likusius automobilius su tvarkingais dokumentais įvežė į Lietuvą.

Ten pat pasienyje su Lenkija trečiadienį pasienio pareigūnai sulaikė ir Vokietijoje vogtą automobilį "Volkswagen Touran", ant kurio buvo uždėti Kauno rajone pavogti kitos mašinos numeriai.

2005 m. laidos "Volkswagen Touran" patikrinimui buvo sustabdytas, kai šis įvažiavo į Lietuvą iš Lenkijos. Automobilį vairavo 20-metis kaunietis. Patikrinę vienatūrį pasieniečiai išsiaiškino, kad ši mašina nuo tos pačios dienos, kovo 31-osios, yra ieškoma kaip vogta Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant jos užkabinti numeriai, kaip nustatė pareigūnai, priklauso kitam automobiliui ir yra vogti, o tyrimą dėl jų vagystės atlieka Kauno rajono policija.

Vairuotoją pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Abiem atvejais dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Šiemet per tris mėnesius iš viso VSAT pareigūnai sulaikė 24 automobilius, kurie, įtariama, yra vogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų