REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausias Europos futbolo turnyras – UEFA Čempionų lyga – pasiekė finišo tiesiąją. Į išsvajotąją taurę pretenduoja jau tik 8 klubai, tarp jų – ir Maskvos CSKA su lietuviu Deividu Šemberu, kuri šiandien stos į kovą su garsiuoju Milano „Interu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Inter“ vardas D. Šembero negąsdina

31-ų metų Lietuvos rinktinės saugas Deividas Šemberas į artėjančią dvikovą su Italijos grandu reaguoja ramiai.

REKLAMA

„Burtai, manau, mums buvo normalūs. Šioje turnyro stadijoje ko nors kito tikėtis ir nebuvo galima. Puikiai žinome, koks stiprus yra „Inter“ klubas, bet mūsų treneriai išanalizuos italų žaidimą ir duos nurodymus, kaip su juo kautis“, – pareiškė lietuvis.

Paklaustas, ar Italijos čempionai turi kokių nors silpnų vietų, D. Šemberas jų nepanoro atskleisti.

„Visi turi savo stipriąsias ir silpnąsias vietas. Mūsų tikslas – maksimaliai pasinaudoti varžovų žaidimo trūkumais.

REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, visi mano, kad italai turi daug daugiau šansų įveikti mus nei mes juos, bet ir per dvikovą su „Sevilla“ favoritais daug kas laikė būtent ispanus. Nematau prasmės gilintis į tokius dalykus, o rezultatą pamatysime po dvejų rungtynių“, – nukirto D. Šemberas.

Lietuvos futbolininkas nemano, kad „Inter“ gali neįvertinti CSKA ekipos, nes Čempionų lygos ketvirtfinalis – ne vieta tausoti savo jėgas.

„Apie kokį nors neįvertinimą ar nenusiteikimą negali būti nė kalbos. Bet jei taip bus ir „Inter“ žaidėjai iš anksto patikės pergale, tai jų problemos. Mūsų tai nė kiek nejaudina. Netgi atvirkščiai, būtų labai gerai, kad taip nutiktų,“ – tvirtino saugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Inter“ gera komanda, bet ne daugiau“, – pridūrė jis.

Milžiniški pinigai ir J. Mourinho žvalgyba

„Inter“ artėjančiai akistatai su rusais ruošiasi labai atsakingai. Savaitgalį į Maskvą, kur vyko Rusijos čempionato mačas tarp CSKA ir „Dinamo“, atskrido net pats charizmatiškasis portugalų strategas Jose Mourinho.

Jis atidžiai stebėjo ir sekė būsimųjų priešininkų žaidimą, bet įvarčių taip ir neišvydo, nes susitikimas baigėsi 0:0. Po jo 47-erių metų treneris teigė, kad gerbia Rusijos klubą.

„Kai žmonės kalba, kad mums pasisekė, kad žaisime su CSKA, tai – nesąmonė. CSKA barjeras dar neįveiktas, mūsų laukia du sunkūs mačai, tad reikia palaukti.

REKLAMA

Varžovus mes gerbiame, nes jie puikiai pasirodė grupės varžybose, o paskui iš turnyro eliminavo ir „Sevillą“, taigi dvikovai su jais stengsimės pasirengti kaip įmanoma geriau“, – rusų žurnalistams pasakojo J. Mourinho.

Įdomu, kad Rusijos žiniasklaida, prieš CSKA mūšį su italais yra nusiteikusi labai pakiliai ir optimistiškai.

Štai dienraštis „Sport-Ekspress“, vertindamas tekusį varžovą, straipsnį pavadino „Atvežkite „Barceloną“ arba A. Aršaviną“, – taip tarsi užsimindamas, kad „Inter“ galbūt bus įveiktas, ir tada CSKA lauks akistata su „Barcelona“–„Arsenal“ poros nugalėtoju.

REKLAMA

Rusai pagrindo džiaugtis tikrai turi – CSKA pirmą kartą per savo istoriją pateko į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį. Be to, maskviečiai nepriklausomai nuo dvikovos ir „Inter“ baigties, šiemet turnyre jau uždirbo net 16,2 mln. eurų. Ir tai – be gautų pajamų už transliacijas.

Pirmas „Inter“ ir CSKA mačas vyks šį trečiadienį, kovo 31 d. Milane, o atsakomasis – kitą antradienį, balandžio 6d., Maskvoje.

TIK FAKTAI

Ketvirtfinalio porų favoritai pagal lažybų bendroves (procentais):

Liono „Olympique“ – Bordo „Girondins“ (75 prieš 25). Pirmasis mačas – 3:1.

Miuncheno „Bayern“ – „Manchester United“ (50 prieš 50). Pirmasis mačas – 2:1.

Londono „Arsenal“ – FC „Barcelona“ (30 prieš 70)

Milano „Inter“ – Maskvos CSKA (80 prieš 20).

Už patekimą į UEFA Čempionų lygos pusfinalį klubų laukia po 3 mln. eurų, finalininkui – dar 4 mln. eurų, o turnyro nugalėtojui – dar 7 mln. eurų.

Šių metų Čempionų lygos finalas vyks gegužės 22 dieną Ispanijos sostinėje Madride, garsiajame „Santiago Bernabeu“ stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų