REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į didžiulę išplautą kelio pralaidą įkritus automobiliui, juo važiavusi šeima dėkoja likimui, kad liko gyva.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų asmenų šeima, ketvirtadienio rytą važiavusi lengvuoju automobiliu „Crysler Voyager", kelyje Skrebiškiai - Gajūnai staiga pateko į spąstus. Netikėtai kelias dingo ir automobilis įkrito į didžiulę duobę, atsiradusią vandeniui išplovus kelio pralaidą.

REKLAMA

Į nelaimę pakliuvo Akmenės vienkiemyje gyvenančių ūkininkų Valio ir Vidos Kvedaravičių šeima. Kartu su jais važiavo trylikametis sūnus.

Berniukas, kuris mokosi Kvetkų pagrindinėje mokykloje, kartu su tėvais tądien važiavo į Biržus. Pastarosiomis dienomis vaikai iš šių kraštų į mokyklą autobusu nevežami dėl vandeniu užlietų kelių.

„Vyras duobėtu ir vandens apsemtu keliu važiavo apie 40 kilometrų per valandą greičiu. Staiga - tarsi mus būtų išmetę su parašiutu.

REKLAMA
REKLAMA

Mašina lėkė į duobę, priekiu trenkėsi į žemę ir atsistojo duobėje ant ratų. Apsidairiau - aplink vanduo. Spėjau pagalvoti, kur čia papuolėm. Laimei, automobilio vidaus vanduo neužliejo", - pasakojo V. Kvedaravičienė.

Nuo didesnės nelaimės apsaugojo tai, jog visi važiavusieji buvo prisisegę saugos diržus. Be to, išsiskleidė oro pagalvės. Priešingu atveju žmonės galėjo išlėkti pro langus.

Iš automobilio pirmas išlindo vyras. Jis ištraukė viduje likusią žmoną su sūnumi.

Dėkoja draugams ir gelbėtojams

Kaip tik tuo metu nuo Papilio pusės automobiliu važiavo skrebiškietis Aidas Mitras su žmona Ramute. Paštininke dirbanti R. Mitrienė skubėjo žmonėms išnešioti spaudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pora, išvydusi į prasivėrusią duobę nukritusį automobilį ir iš jo lendančius žmones, puolė klausti, ar jiems nereikia pagalbos. Streso ištiktų nelaimėlių galvos buvo nubrozdintos. A. Mitras iškvietė gelbėtojus.

Greitosios medicinos pagalbos automobiliu V. Kvedaravičienė su sūnumi buvo nuvežti į ligoninę. Medikai susiuvo kirstinę žaizdą berniuko galvoje.

Jo tėvams nuo sumušimų skaudėjo visą kūną, tačiau į medikus jie nesikreipė.

Automobilį iš duobės savininkams ištraukti padėjo į įvykio vietą atskubėję Papilio ugniagesiai, policininkai ir kaimo gyventojai.

REKLAMA

Kvedaravičiai prašė padėkoti jiems bei atskubėjusiam padėti šeimos draugui, ūkininkui Stasiui Micikevičiui.

Vyrai darbavosi kelias valandas, kol pavyko įtvirtinti į duobę patekusio automobilio apačią ir traktoriais jį ištempti į paviršių.

1997 metų laidos automobiliui suknežintas priekis. KASKO draudimu jis apdraustas nebuvo.



Duobė kelio viduryje plėtėsi

Papilio seniūnas Gediminas Arnašius pasakojo, kad jis važiavo šiuo keliu. Nors kelio Skrebiškiai - Gajūnai atkarpa ties Skrebiškio kaimu, kur po paros įvyko nelaimė, buvo apsemta susikaupusio vandens, tačiau ja pravažiuoti buvo galima.

REKLAMA

„Net nebūtume pagalvoję, kad vanduo gali šią dar kolūkio laikais statytą pralaidą per melioracijos griovį taip nuplauti", - stebėjosi G. Arnašius.

Ketvirtadienį jis su darbininkais pastatė ženklus, įspėjančius, kad kelias yra nepravažiuojamas.

Nuo vandens srovės pralaidos kraštai didėjo, vėrėsi dar didesnė praraja, kurios skersmuo ketvirtadienio vakare jau siekė 10 metrų.

Seniūnas Skrebiškyje gyvenantiems žmonėms pataria į Biržus važiuoti pro Paškučius arba Ageniškį. Pravažiuojamas kelias ir pro Būginius, nors vietomis vanduo ir šį užliejo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prasčiausias susisiekimas - prie Nemunėlio

Penktadienio duomenimis, problemiškiausias susisiekimas yra su kaimais, esančiais šalia Nemunėlio upės.

Ties Tabokine susidaręs didžiulis ledo lyčių kamštis stabdo Nemunėlio vandenį, todėl jis tvinsta.

Važiuojant nuo Juozeliškių Virškupėnų link, kelias nepravažiuojamas. Užtvindytos keturios kelio vietos. Važiuojant nuo Virškupėnų Kvetkų kaimo link - kelias visiškai apsemtas, šalia esančiuose miškuose pristumta ledo lyčių.

Virškupėnų kaimo gyventojai po kaimą plaukioja valtimis.

Vanduo semia kelias dešimtis metrų žvyrkelio važiuojant nuo Kilučių į Anglininkus, prie Šimpeliškių kaimo.

Apaščios vanduo priartėjo prie kelio Biržai - Germaniškis, ties Totorių kaime esančia poilsio aikštele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų