REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinis vakaras virto tikru vakarėliu, jei suprantate, ką noriu pasakyti.  „Infekuoti“ dizaineriai atsiskleidė visame spalvinės gamos gražume. Kolekcijos buvo labai nuo Giedriaus Šarkausko nebylaus kino aliuzijos iki Andrej Bartenev sukurtų ryškių karnavalinių apdarų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie viską nuo pradžios...

Vakar diena buvo pati spalvingiausia. Ne be reikalo, juk baigėsi tris dienas trukęs mados maratonas, o pabaiga tikrai buvo trenksminga, linksma ir šokiruojanti.

REKLAMA

Visas taisykles ir fizikos dėsnius sulaužęs dizaineris-menininkas iš Maskvos (Rusija), Andrej Bartenev paskutinį „Mados infekcijos“ vakarą padarė tikrai įsimintiną ir neįtikėtinai šventišką. Nors, tenka pripažinti, keista kolekcija.

Mielieji, tikrai nesitikėjau, kad aukštoji mada gali priversti kvatoti. Ne piktdžiugiškai šaipytis, bet kvatoti iš visų plaučių dėl protu nesuvokiamos eklektikos, modernios romantikos, šėliojimo ir vyro, apsiavusio aukštakulniais.

REKLAMA
REKLAMA

Viena yra aišku, negalima numirti nepamačius šio renginio. Ypač paskutinės jo dienos dalies. Nepaisant to, kad tai nebuvo „grynas catwalk'as“, teatras, kurį pamačiau, išliks visam gyvenimui. Na, gerai, bent iki kitų metų.

Užteks žodžių, vietą užleidžiu vaizdams. Jūsų dėmesiui, paskutinės „Mados infekcijos“ nuotraukos. Žiūrim!

Giedrius Šarauskas: Čaplin

Modernybės ir retro stiliaus samplaika. Audinių tekstūros ir faktūros įvairovė. Teatrališkas scenarijus ir grimasos. Dizaineris pasistengė, kad kolekcijos pristatymas virstu tikru, aktualiu ir net groteskišku gyvenimo tempo atspindžiu. Atvirai kalbant, jo kolekcija buvo aliuziją į visą, tris dienas trukusią „Mados infekciją“, kur žmonės susitinka save parodyt bei pasisveikinti su kuo daugiau susirinkusių „draugų“.  Visuma man patiko. Konceptualu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, G. Šapausko kolekcijoje podiumu žingsniavo net ir pati manekenė Renata Mikailionytė, „Mados infekcijos“ prodiuserė.











 





Giedriaus Šarkausko kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė: Obsceniška

Šmaikštus, šiuolaikiškas ir spalvingas požiūris į madą ir jos tendencijas. Pirmasis modelių penketas man priminė Ameriką, o jei tiksliau režisierės Harmony Korine kino juostą „Gummo“. Ne tiek modeliai ar dizaino sprendimai, kiek kolekcijos koncepcija. Jaunatviškas maksimalizmas ir spalvos.

REKLAMA









 

 

Ramunė Strazdaitė: Moters portretas

Portretas atspindintis gražią, karjeros nesiekiančią, rafinuotą, subtilią ir moterišką moterį - prancūziško salono aksesuarą. Stilizuotas ir šiek tiek modernus Džeinės Eir (Jane Eyre) prototipas. Plaukus pridengiančios kepuraitės, ilgi ir ryškūs kaspinai, kontrastuojantys su moterišką siluetą pabrėžiančiomis neryškiomis, bet sudėtingų linijų suknelėmis, kostiumėliais.

Vienintelė nerimą kelianti detalė - šuneliai. Kiek streso jie išgyveno eidami podiumu, kuomet aplinkui yra daug, labai daug triukšmo.

REKLAMA























 

Ramunės Strazdaitės kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Gabrielė Januškevičiūtė: DONO

Kolekcija-socialinė akcija, kurios tikslas, anot dizainerės, atkreipti visuomenės dėmesį į donorystę. Kolekcijos pavadinimas, išvertus iš lotynų kalbos reiškia dovanoju.  Nuo juodos spalvos iki organų aplikacijomis puoštų, šmaikščių ir spalvingų modelių.

 

\



  

























 

Gabrielės Januškevičiūtės kolekcija Ruslano Kondratjevo nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Giedrius Paulauskas: noname/ be vardo

Militaristinio stiliaus šedevras vyrams. Vyras medžiotojas. Atvirai kalbant, man labai patiko dizainerio požiūris į kietas medžiagas, griežtas linijas ir šiek tiek sarkastišką karo temą. Moteris žavi vyrai su uniformomis. Kolekcija nuo pradžios iki pabaigos buvo skoninga ir, rodos, pataikė ne tik į Lietuvos mados Everestą, bet ir į pasaulines mados tendencijas. Šiais metais militaristinio stiliaus ir spalvų drabužiai itin madingi. Tarp kita ko, džinsas taip pat. Bravo!

Matėsi, kad G. Paulauskas irgi nuoširdžiai džiaugėsi savo kolekcija.











 



 

 



Giedriaus Paulausko kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuor.

REKLAMA

Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbonavičiūtė: Lezenfan

Žaisminga „Mados injekcijos“ laureačių kolekcija žaidžianti ne tik formomis, bet ir spalvomis. Akcentuojams moteriškumas, kojos, kurios apipavidalinamos spalvingomis ir ypač ryškiomis tamprėmis.







 









 



Dianos Kuzmickaitės ir Aušros Urbonavičiūtės kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Starstyling (Vokietija): Jessica Nussbaum

Stuktūriška, pabrėžianti drabužių reliefą kolekcija, žaidžianti permatomomis kaukėmis, fragmentuotais švytinčiais raštais ir geometriška organika, jei tai yra įmanoma. Trumpiau tariant, visko daug ir nežinau ar tai skoninga. Kita vertus, tikruosius modelius pamatyti gana sunku, nes dizainerių tandemas nusprendė, kad apšvietimo kolekcijai nereikia. Galbūt tai labiau šou nei kolekcijos pristatymas. To irgi reikia.

REKLAMA

























Starstyling kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

Andrej Bartenev (Rusija): Пyзыри Нaдежды (Vilties burbulai - Balsas.lt)

Ir pagaliau, kolekcija, kuri man paliko didžiausią įspūdį. Spalvinga, iššaukianti, ekstravagantiška, linksma, sarkastiška... ir taip be galo galėčiau vardinti šios kolekcijos epitetus. Kodėl ji man patiko? Nes labiausiai išsiskyrė iš visumos, paversdama nykią ir baltą Nacionalinės dailės galerijos patalpa virto komiksų herojų karnavalu. Puiku!







 







Andrej Bartenev kolekcija. Ruslano Kondratjevo nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų