• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po šiandien Australijoje vykusio antrojo šių metų „Formulės-1“ etapo, kuriame užėmė tik 10-ąją vietą, Michaelis Schumacheris tikino, kad jis turėjo šansą pakilti ant podiumo, jeigu ne įvykiai pirmame posūkyje, kai po susidūrimo su Fernando Alonso „Ferrari“ bolidu buvo pažeistas jo „Mercedes“ priekinis sparnas.

REKLAMA
REKLAMA

M. Schumacheriui teko iš karto važiuoti į boksus pasikeisti bolido nosies, o paskui pakilti į priekį iš paskutinių pozicijų. Visgi jis sugebėjo iškovoti vieną tašką už 10-tą vietą, kai paskutiniuose ratuose aplenkė Jaimę Alguersuarį ir Pedro de la Rosą.

REKLAMA

 „Lenktynės išties buvo sunkios, nors pats startas praėjo neblogai. Visi turėjo problemų, bet aš startavau puikiai. Manyčiau, pirmame posūkyje būčiau buvęs maždaug trečioje pozicijoje, bet gavau smūgį.

Jeigu būčiau išvengęs šio incidento pirmame posūkyje, būčiau galėjęs net ir finišuoti trečias – nematau priežasčių, kurios galėjo sutrukdyti. Mūsų greitis buvo geras ir bolido valdymui neturėjau priekaištų“, – kalbėjo 41-ų metų vokietis.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš kvalifikaciją pakoregavome nustatymus, paruoštus lenktynėms, kas turėjo šiek tiek įtakos rezultatams. Be to, vakar priekiniame bolido sparne užstrigo apsauginė šalmo nuplėšiama plėvelė. Du šie veiksniai neleido užimti aukštesnės pozicijos kvalifikacijoje.

Šiandien mes nelabai nusileidome greičiu lyderiams, o lenktynės buvo puikios. Manyčiau, žiūrovams buvo įdomiau nei Bahreine. Man čia irgi buvo malonu lenktyniauti“, – pareiškė M. Schumacheris.

„Malaizijoje bus sunkiau, nes bolidas beveik neturės naujų elementų. Vargu ar per savaitę kažką pagerinsime, bet komanda visgi progresuoja“, – pridūrė jis.

Priminsime, kad trečiasis čempionato etapas – Malaizijos GP lenktynės – vyks jau kitą sekmadienį, balandžio 4 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų