REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV – istorinė Baracko Obamos pergalė

JAV Atstovų rūmai patvirtino įstatymą, kuris radikaliai reformuos šalies sveikatos apsaugos sistemą. Už įstatymą balsavo 219 Atstovų rūmų narių, prieš – 212. Prieš sveikatos apsaugos reformos įstatymą, kurį siūlė prezidentas Barackas Obama, balsavo visi Respublikonų atstovai ir 34 demokratai.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo priėmimas reiškia tai, kad B. Obamai pavyks įgyvendinti vieną didžiausių rinkiminės kampanijos metu duotų pažadų, kad kiekvienas JAV pilietis ilgainiui bus aprūpintas sveikatos draudimu. Šiuo metu, kaip manoma, sveikatos draudimo neturi apie 32 mln. amerikiečių. Taip yra nepaisant to, kad sveikatos apsaugai JAV išleidžia daugiau nei bet kuri Vakarų šalis.

REKLAMA

Naujasis įstatymas numato subsidijavimą asmenims, norintiems įsigyti privatų draudimą, o taip pat išplečia ir valstybinę sveikatos draudimo programą „Medicaid“.

Skelbiama, kad šis įstatymas yra didžiausias pokytis JAV sveikatos apsaugos sistemoje nuo pat praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio, kai buvo priimta programa „Medicare“, kuri buvo skirta vyresniems nei 65 metų asmenims.

Respublikonai savo ruožtu teigia, kad ši reforma yra per brangi ir itin padidins valstybės kišimąsi į sveikatos apsaugą. Respublikonai dar žada pakovoti prieš įstatymą Senate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų