REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar įmanoma minti dviratį nesustojus beveik 7 valandas? Galima! ir tai puikiai įrodė net 153 dviratininkai, pasiekę SanRemo finišą šeštadienį pačioje ilgiausioje vienadienių lenktynių distancijoje, siekiančioje 300 km.

REKLAMA
REKLAMA

Užtvirtino čempiono vardą

34-erių metų dviratininkas Oscar Freire („Rabobank“), 298 km distanciją „Milan-SanRemo“ įveikė per 6 val. 57 min. 28 sek. ir trečiąkart iškovojo čempiono vardą vienose prestižiškiausių klasikų lenktynėse Italijoje, dar kitaip vadinamose „La Classica di Primavera“, kuriose jis triumfavo 2004 ir 2007 metais.

REKLAMA

Užtvirtindamas čempiono vardą, Oscar Freire baigia susigundyti pratęsti savo karjerą dar vieneriems metams (nors 2009-ųjų pabaigoje, po itin nesėkmingo sezono, tvirtino, kad 2010-ieji bus paskutiniai).

Titulo neapgynė

Šiemet savo laimėjimų lentelėje įrašęs jau ketvirtąją pergalę (įskaitant pergalę „Mallorca Challenge“ ir 2 etapų pergales „Vuelta a Andalucia“ lenktynėse), Oscar Freire atėmė galimybę apginti savo titulą praėjusių metų čempionui Markui Cavendishui („Columbia“), kuris finišavo 89-as, pralaimėjęs 6 min. 12 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Nors… 24-erių metų britui įgyvendinti savo ambicijas sukliudė visai kitos ir daug rimtesnės negandos, susidėjusios į vieną. Pradedant įsisenėjusiomis stomatologo kompetencijos problemomis, dėl kurių dviratininkui teko praleisti nemažai treniruočių, ir baigiant tokiomis nedėkingomis smulkmenomis, kaip priverstinis sustojimas lenktynių įkarštyje sprogus rato padangai arba patekus į masinę griūtį...

Kas dar griežė dantimis po Oscaro Freire triumfo?

Liko antras

Antrasis (o gal net pirmasis) nusivylusių eilėje – belgų sprinteris Tom Boonen („Quick Step“), prieš lenktynes kaip nujausdamas pasakęs: „Akivaizdu, kad esu favoritas, tačiau man tai nepadės, viską nulems rezultatas. Niekas nebeprisimins, kas buvo favoritas, kai bus žinomas laimėtojas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norint laimėti „Milan-SanRemo“ lenktynes, reikia labai daug patyrimo, nes reikia žinoti, kaip išlikti ramiam per visas lenktynes. Man – 29-eri ir aš mėginsiu kitąmet. Mario Cipollini iškovojo pergalę po 14 metų, tiesa? O man tai tik 8-osios lenktynės, aš dar turiu marias laiko. Galbūt laimėtos paskutiniosios lenktynės mano karjeroje bus pačios įsimintiniausios“.

Buvusiam vis dar labai palankioje pozicijoje kelyje į Cipressa ir Poggio kalnus, esančius paskutiniuose 25 km iki finišo linijos, T. Boonenui pergalė išsprūdo lygiai taip pat kaip ir „Milan-SanRemo 2005“ čempionui Alessandro Petacchi („Lampre“), buvusiems lenktynių favoritais ir finišavusiems atitinkamai 2 ir 3 vietose (+0 sek.).

REKLAMA

Žemiau pateikiama bendroji įskaita, o taip pat buvusių „Milan-SanRemo“ čempionų – Filippo Pozzato (2006) ir Fabiano Cancellara (2008), dalyvavusių šių metų lenktynėse, tačiau nepatekusių į pirmąjį 10-tuką, rezultatai:

1. Oscar Freire Gomez (ISP) „Rabobank“ 6 val. 57 min. 28 sek.

2. Tom Boonen (BEL) „Quick Step“ +0 sek.

3. Alessandro Petacchi (ITA) „Lampre“ +0 sek.

4. Sacha Modolo (ITA) „Colnago“ +0 sek.

5. Daniele Bennati (ITA) „Liquigas“ +0 sek.

6. Thor Hushovd (NOR) „Cervelo“ +0 sek.

7. Francesco Ginanni (ITA) „Androni Giocattoli“ +0 sek.

8. Maxim Iglinsky (KAZ) „Astana“ +0 sek.

9. Philippe Gilbert (BEL) „Omega“ +0 sek.

10. Luca Paolini (ITA) „Acqua&Sapone“ +0 sek.



17. Fabian Cancellara (ŠVEIC) „Saxo Bank“ +0 sek.



29. Filippo Pozzato (ITA) „Katusha“ +18 sek.



89. Mark Cavendish (D.Br) „Columbia“ +6 min. 12 sek.



153.

REKLAMA

Liko už brūkšnio

Iš 199 lenktynių dalyvių klasifikuoti buvo 153 dviratininkai.

Už brūkšnio liko 46 nefinišavusieji (DNF), iš kurių vienas – Tomas Vaitkus („RadioShack“).

Kas gali ginčytis, ar toks pats likimas nebūtų ištikęs ir „RadioShack“ komandos lyderio Lance’o Armstrongo, iš lenktynininkų sąrašų išsibraukusio lenktynių išvakarėse?

Legendinis amerikietis, besiruošdamas iškovoti 8-ąją pergalę „Tour de France“ lenktynėse, labai apgalvotai renkasi startus pavasario „klasikuose“, kurių metu galima ne tik įgauti geresnę formą, bet ir... nusisukti sprandą, kaip antai brazilas Murilo Antonio Fischer („Garmin“), kuris iš „Milan-SanRemo“ lenktynių trasos buvo išgabentas į ligoninę.

Be T. Vaitkaus, 298 km ilgio distancijos nebaigė tokie dviratininkai kaip Maxime Monfort („Columbia“), Alexander Efimkin („Ag2r“), Roger Hammond („Cervelo“), Mikhail Ignatiev ir Kim Kirchen („Katusha“), Andy Schleck ir Baden Cooke („Saxo Bank“) ir dar daugelis kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų