REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu itin daug "malonių" žinių sulaukiančioms vaikus iki dvejų metų auginančioms mamoms teko patirti šoką ir dėl klaidingo pajamų deklaracijos šablono.

REKLAMA
REKLAMA

Internetinėse svetainėse mamos tarpusavyje pradėjo dalintis informacija esą daugeliui iš jų gali tekti susimokėti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokas.

REKLAMA

"Pabandžiau užpildyti savo deklaraciją ir išaiškėjo, kad visi, kas gavo motinystės (tėvystės) pašalpą 2009 m. mažesnę nei 3140 Lt, turės susimokėti kažkiek PSD, priklausomai nuo gautos pašalpos dydžio. Pasirodo, "Sodra" pažeisdama įstatymą, arba nesivadovaudama juo, neapmokestintų pajamų dydį (NPD) taikė tam mokesčiui, kuriam jį taikyti nepriklausė. Jei pajamų nedeklaruosi, vėliau sulauksi Mokesčių inspekcijos laiško su perspėjimu susimokėti visą nepriemoką ir delspinigius", - internete piktinosi viena mama.

REKLAMA
REKLAMA

"Vakarų ekspresui" kreipusis į "Sodrą", jos atstovai patikino, jog PSD įmokų mokėti motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjams dėl NPD taikymo deklaruojant 2009 m. pajamas nereikės.

"Valstybinė mokesčių inspekcija informavo, kad buvo patalpintas deklaracijos šablonas su klaida, kurį užpildžius buvo fiksuojama PSD įmokos nepriemoka. Šiuo metu deklaracijos šablonas pakoreguotas ir teisingai jį užpildžius PSD įmokos nepriemokos nėra", - komentavo "Sodros" Komunikacijos skyriaus vedėjas Algirdas Meškauskas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Darius Buta komentuodamas šią situaciją, pažymėjo, kad praėjusių metų pabaigoje keitėsi NPD taikymo bei su tuo susijusių PSD įmokų mokėjimo traktavimas, o deklaracijos pildymo šablonas jau buvo kuriamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Sistemoje patalpintas deklaracijos pildymo šablonas buvo klaidingas tik mažai išskirtinei mokesčių mokėtojų daliai - motinystės (tėvystės) pašalpas ir ligos išmokas 2009 metais gavusiems gyventojams. Tuo šablonu pasinaudojusių asmenų skaičius nesiekia 200. Mokesčių inspekcija, atsiprašydama, su jais individualiai susisiekia bei pataria, kaip pakoreguoti pateiktą deklaraciją", - sakė D. Buta.

Naujas deklaracijos šablonas, tinkantis visiems mokesčių mokėtojams pateiktas kovo pradžioje. Iki šiol mokesčių inspekcija yra gavusi apie 4 000 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų.

Edita Gudavičė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų