REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį į Pravieniškes vyks Kalėjimų departamento atstovai, kurie aiškinsis ar pagrįsti nuteistųjų reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA

Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje 169 nuteistieji, reikalaudami jiems palankesnių bausmės atlikimo sąlygų ir skųsdamiesi griežta įstaigos tvarka, atsisako valgyti jiems tiekiamo maisto.

REKLAMA

"Kodėl trumpalaikiuose pasimatymuose įrengtos stiklinės pertvaros, kodėl neleidžiama turėti asmeninių kompiuterių savo gyvenamojoje patalpoje, kodėl negalima gauti pašalpos, jei asmeninėje sąskaitoje yra lėšų, kodėl mes baudžiami už lankymąsi kituose būriuose, kodėl esame verčiami dirbti, kodėl uždrausti siuntiniai, kodėl įstaigoje griežta tvarka ir reikia jos laikytis?" - Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų administracijos dar kovo 10 dieną klausė nuteistieji.

REKLAMA
REKLAMA

Po švenčių reikalavimų sąrašas dar pailgėjo - leisti įsigyti asmenines skalbimo mašinas, įrengti dušus būrių patalpose, pirtimi leisti naudotis dažniau nei kartą per savaitę, leisti į pasimatymus ir drausmės grupėje atliekančius bausmę nuteistuosius, už nuobaudas patekusiems į drausmės grupę leisti turėti garso ir vaizdo aparatūrą.

Taip pat nuteistieji kelia pretenzijas dėl draudimo turėti ir naudotis kompiuterinio žaidimo aparatu, kuriam reikalinga interneto prieiga.

Pasak Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus pavaduotojo Lioniaus Demjanovo, dalis nuteistųjų atsisako tik valdiško maisto, tačiau jie nebadauja, turi savo maisto, įsigyto parduotuvėje. Be to, prie vadinamos badavimo akcijos yra prisijungusių ir tokių, kurie beveik niekada neina į valgyklą ir valgo tik savo nusipirktą ar pasigamintą maistą.

Kalėjimų departamento duomenimis, Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose bausmę atlieka 1238 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų