REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11-osios akto signataras, du kartus buvęs premjeru Gediminas Vagnorius Nepriklausomybės dvidešimtmečio proga linki valstybei brandesnės politikos. Komentuodamas valstybės atkūrimo darbus, politikas teigia, jog jo vykdytai ekonominei politikai nebuvę alternatyvos, o kalbos apie oligarchiją Lietuvoje tėra propaganda.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrėkite video pokalbį straipsnio pabaigoje

G. Vagnorius juokaudamas prisipažįsta griovęs kolūkius, nes buvęs jaunesnis už Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo vadovą profesorių Vytautą Landsbergį. Nei sumanytai ir ligi šiol vykdomai žemės reformai, nei privatizavimo schemai, kuri buvo pasirinkta, jis sako nematąs realių alternatyvų.

REKLAMA

Buvęs ministras pirmininkas, dabar vadovaujantis Krikščionių partijai, sako nesureikšminąs to, kad reformos paliko daug nepatenkintų. „Reforma yra toks procesas. Nežinau nei vieno atvejo, kad reforma liktų patenkinti visi“, - tikina G. Vagnorius.

Politiko teigimu, būtent ekonominės ir finansinės reformos, šalyje vykdytos 1991 metais, pavyko geriausiai, nes jas sumaniusi ir vykdžiusi tvirta, viziją turėjusi komanda. Laimėjimai esą dvigubai malonesni todėl, kad reformos įgyvendintos be socialinio gerbūvio smukimo. Kai kuriose srityse, anot signataro, ligi šiol nėra sutelktos politinės valios ką nors iš esmės keisti. Kaip vieną iš tokių sferų G. Vagnorius nurodo sveikatos apsaugos sritį. Anot jo, jei čia būtų veikiama taip pat ryžtingai, kaip finansų ir ekonomikos sektoriuose, šiandien nereikėtų uždarinėti ligoninių.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar Lietuvoje įsigalėjo oligarchinis valdymo modelis, G. Vagnorius sakė tokio nematantis. „Jei Lietuvoje ir yra oligarchų, jie veikia kažkur po stalu“, - sakė buvęs premjeras.

Kartu jis pripažino, jog žmones šalyje labiausiai liūdina ir erzina neteisingumas. Jis ragino visus būti brandesniais politikoje. Rinkėjams jis primygtinai siūlė atidžiau rinktis balsuojant. Signataras pastebėjo, kad į Seimą renkant teistus ar dėl kitų priežasčių netinkamus asmenis, parlamentas tampa panašus nebe į valdžios instituciją, o į pataisos namus. G. Vagnoriaus nuomone, einant tokiu keliu nėra įmanoma kokybiškesnė politika.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų