REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo praėjusių metų pabaigos iki kovo Lietuvos kaimo tinklo gretos padvigubėjo – narių skaičius nuo 107 išaugo iki 212.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo mėnesio viduryje Tinklo darbo grupė dėl naujų narių priėmimo žada svarstyti dar 30 prašymų tapti Tinklo nariais. Taip sparčiai gausėjant Tinklo narių skaičiui, Tinklo sekretoriato funkcijas atliekanti Žemės ūkio ministerija vakar Lietuvos žemės ūkio universitete (Kauno r.) naujiems nariams detaliai pristatė Tinklo struktūrą, veiklos principus ir teisės aktus, kuriais remiantis Tinklo nariai gali gauti paramą.

REKLAMA

Įsibėgėjus Tinklo veiklai – sustygavus struktūrą ir jos darbo principus, teisinę bazę ir paramos skirstymo principus, artėja ir pirmųjų Tinklo narių projektų įgyvendinimo procesas. Artimiausiu metu Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos Tinklo narius kvies teikti paramos paraiškas projektiniuose pasiūlymuose pateiktiems 45 projektams įgyvendinti. Projektų įgyvendinimo pradžia - pati geriausia Tinklo veiklos reklama, skatinanti nesnausti ir kitus kaimo plėtros proceso dalyvius.

REKLAMA
REKLAMA

Universiteto konferencijų salėje susirinkus beveik dviem šimtams aktyvių Tinklo narių, Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento Alternatyviosios veiklos priemonių koordinavimo skyriaus vyriausieji specialistai Jelena Jusionis ir Kęstutis Tarnauskas išsamiai pristatė ir komentavo Tinklo misiją, veiklos barus, žemės ūkio ministro pasirašytus įsakymus dėl Tinklo programos įgyvendinimo ir paramos skyrimo.

Šiais metais septynioms Tinklo veiksmų programos kryptims žadama skirti 6 mln. Lt paramos. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet, į paramą Tinklo nariai galės pretenduoti tik pateikę projektinius pasiūlymus, kuriuos Tinklo sekretoriatas pradės rinkti jau kitą savaitę, t.y. nuo kovo 8 d. iki kovo 22 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad taip intensyviai gausėjant Tinklo narių, paramos įgyvendinti planuojamus projektus galės tikėtis apie pusę aktyviausiųjų. Todėl labai svarbu jau dabar intensyviai dirbti, kad projektiniuose pasiūlymuose kuo tiksliau atsispindėtų Tinklo 2010 m. veiksmų plane keliami prioritetai – atsinaujinančios energijos išteklių naudojimo skatinimas kaime, jaunimo įtraukimas į kaimo plėtros procesus įgyvendinant projektus, žemdirbių ir vartotojų ekologinės savimonės ugdymas bei verslumo įgūdžių ugdymas kaime. Metų gale bus vertinamas Tinklo narių aktyvumas. Remiantis įgyvendintais projektais, Tinklo komitetai teiks siūlymus dėl tolimesnės narių veiklos perspektyvos“, - ragindamas naujus narius aktyviai veiklai renginyje sakė K. Tarnauskas.

REKLAMA

J. Jusionis Tinklo narių dėmesį atkreipė į tai, kad projektiniuose pasiūlymuose planuojamus įgyvendinti projektus Tinklo nariai išdėstytų prioritetine tvarka - pradedant svarbiausiuoju, gerai įsiskaitytų į Tinklo metinių veiksmų planų rengimo ir įgyvendinimo taisykles bei atkreiptų dėmesį į projektų pirmumo vertinimo kriterijus.

„Pasibaigus projektinių pasiūlymų teikimui, bus suformuotas 2010 m. veiksmų planas, kurio pagrindu pateikę projektinius pasiūlymus Tinklo nariai galės teikti paramos paraiškas pirmajam projektų vertinimo etapui. Tinklo sekretoriatas paramos paraiškas priims ir registruos nuo š.m. balandžio 5 d. iki gegužės 5 d.“, - susirinkusiuosius informavo J. Jusionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų