REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neteisėtai miške kilpomis laukinius gyvūnus gaudžiusiam Anykščių rajono gyventojui 44-erių metų R. M. gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 4 tūkst. litų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Bus sprendžiamas ir žalos atlyginimo klausimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, savaitgalį medžiotojai miške aptiko į kilpą pakliuvusią ir jau nugaišusią stirną. Apie radinį jie nedelsdami pranešė aplinkosaugininkams. Anykščių rajono aplinkosaugos inspektorius Audrius Pilka prie kritusios stirnos surengė pasalą.

REKLAMA

Tačiau brakonierius tąkart nepasirodė. Jau temstant inspektoriui su medžiotojais vėl atėjus į tą pačią vietą, stirnos nebebuvo. Vyrai pėdomis sekė apie du kilometrus. Ir nors pažeidėjas bandė klaidinti galimus persekiotojus, mėtė pėdas, pareigūnas įvažiavo tiesiai į R. M. sodybą.

Išgirdęs variklio garsą, sodybos šeimininkas su žmona čiupo nuo viryklės puodą su bulvėse verdančia žvėriena ir puolė į kiemą. Čia jis ir susitiko su aplinkos apsaugos inspektoriumi. Pagalbinėje patalpoje buvo rasti stirnos viduriai, kailis, galva.

Vyras prisipažino, kad žvėrelius gaudo maistui, tačiau vėliau pripažino dalį mėsos parduodąs. Dar vieną nepanaudotą kilpą R. M. atidavė inspektoriui pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų