REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne tik politikus neramina Lietuvos pašonėje išaugsianti atominė elektrinė (AE). Grupė pilietiškai nusiteikusių jaunų žmonių ragina internete pasirašyti peticiją prieš AE statybą Baltarusijoje, vos keliasdešimt kilometrų nuo Vilniaus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia iniciatoriai, "ši peticija nėra paskatinta jokių politinių, nevyriausybinių ar kokių kitų organizacijų. Peticijos rengėjų motyvai yra tokie: Lietuvos piliečių saugumas ir sveikata, Neries upės ekosistemos išsaugojimas".

REKLAMA

"Planuojama ūkinė veikla gali turėti neigiamą poveikį Lietuvos aplinkai, nes eksploatuojant atominę elektrinę bus pakeistas Neries upės hidrologinis režimas, be to galima radionuklidų pernaša tiek vandeniu, tiek oru. Įvykus reaktoriaus avarijai galėtų kilti grėsmė Lietuvos aplinkai ir gyventojų sveikatai", - teigia peticijos iniciatoriai.

"Rengiant Lietuvos poziciją dėl atominės elektrinės Baltarusijoje projekto bus atsižvelgta į šalies visuomenės, suinteresuotų institucijų ir organizacijų nuomonę, tad nelikim nuošaly ir parodykime, kad kiekvienam svarbi mūsų ir mūsų vaikų ateitis. Neleiskime, kad Lietuva taptų įkalinta į nepatikrintos branduolinės energetikos ir jos neigiamo poveikio žmonių sveikatai ir aplinkai  tinklą. Paskubėkime", - ragina iniciatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vakare startavus peticijos pasirašymui, prieš Baltarusijos AE pasisakė jau virš 400 žmonių.

Parašai turi būti surinkti iki kovo 31 dienos.

Baltarusiai planuoja pastatyti du branduolinius reaktorius Gardino arba Mogiliovo srityje. Pirmenybė teikiama Astravo aikštelei Gardino srityje. Atstumas nuo šios vietos iki Lietuvos sienos - 23 kilometrai. Pradėti statyti elektrinę numatoma 2010 m., o eksploatuoti pirmąjį reaktorių - 2016 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų