REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų sistemos registruose kaupiami duomenys yra maksimaliai saugūs, teigia vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, atsakydamas į viešojoje erdvėje keliamas abejones - ar pakankamai saugūs valstybinėse institucijose kaupiami piliečių ar įmonių duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

"Absoliučiai visų rizikos faktorių pašalinti neįmanoma, tačiau mūsų sistemos registruose esančių duomenų sauga yra tokio pat lygio kaip ir panašios specifikos įstaigose kitose Europos Sąjungos valstybėse", - sakė ministras.

REKLAMA

Vidaus reikalų sistemoje esančių duomenų saugumą ne kartą yra tikrinę ne tik vietos ekspertai, bet ir saugos specialistai iš įvairių Europos Sąjungos institucijų. Visų ekspertų išvados buvo teigiamos - duomenų registrai atitinka jiems keliamus saugumo kriterijus.

Pasak ministro R. Palaičio, duomenų apsaugos priemonių niekada nebus per daug. "Potencialūs duomenų vagys nuolat tobulėja. Todėl ir saugumo sistemos turi būti nuolat atnaujinamos", - sako vidaus reikalų ministras R. Palaitis. Jis atkreipia dėmesį į tai, kad visada didžiausiu rizikos veiksniu išlieka žmogiškasis faktorius. "Niekada nežinai, ką gali sąmoningai ar nesąmoningai padaryti su tam tikrais duomenimis dirbantis žmogus, kuriam taikomi net ir patys griežčiausi patikimumo reikalavimai, todėl daug dėmesio skiriame ne tik šių darbuotojų kontrolei, bet ir motyvacijai, kvalifikacijos kėlimui", - pabrėžia R. Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų