• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net septynios Kauno vidurinės mokyklos dešimtose klasėse neturi pakankamo mokinių skaičiaus vienuoliktoms klasėms sukomplektuoti. Todėl nuo 2011 metų rudens šios mokyklos turėtų tapti ne vidurinėmis, bet pagrindinėmis - dešimtmetėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė bendrojo lavinimo mokyklų steigimo, reorganizavimo, vidaus struktūros pertvarkymo ir pertvarkos 2008-2012 metų priemonių plano pakeitimams.

REKLAMA

Nustatyto kiekio - 50 moksleivių dešimtose klasėse neturi Eigulių, A. Stulginskio, V. Kudirkos, K. Griniaus, "Nemuno", Vilijampolės ir Rokų vidurinės mokyklos.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo dr. Antano Bagdono, Eigulių vidurinė jau pradėjusi pertvarką ir pagrindine mokykla taps nuo šių metų rugsėjo 1 d. Kitoms mokykloms irgi privalu rengtis pertvarkai. Nes tos, kurios vykdo vidurinio ugdymo programas su mažu mokinių skaičiumi, ne tik apriboja ugdymo turinio pasirinkimo galimybes mokiniams, bet ir pažeidžia lygių galimybių teises mokyklų, kurios vykdo vidurinio ugdymo programas su pernelyg dideliu mokinių skaičiumi klasėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2010 m. rugsėjo 1 d., kaip buvo numatyta bendrojo lavinimo mokyklų steigimo, reorganizavimo, vidaus struktūros pertvarkymo ir pertvarkos 2008-2012 metų priemonių plane, vienuoliktų klasių nekomplektuoti turėjo dar 18 Kauno vidurinių. Tačiau kai mokinių dešimtose klasėse pakako, tai darbo grupė rekomendavo daliai mokyklų 2010-2011 mokslo metais leisti komplektuoti vienuoliktas klases, o 2012 m. rugsėjo 1 d. jos būtų pertvarkomos į pagrindines mokyklas. Taryba pritarė šiam siūlymui.

Rengiant sprendimą dėl mokyklų pertvarkos išklausytos mokyklų vadovų, seniūnų, profsąjungų vadovų, mokinių parlamento bei tėvų forumo atstovų nuomonės bei atsižvelgta į gautus pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Savivaldybės Švietimo, sporto ir ekologijos komitetas bei Švietimo ir ugdymo skyrius inicijavo viešas diskusijas dėl mokyklų tinklo pertvarkos seniūnijose, mokyklų bendruomenėse", - pabrėžė Kauno miesto tarybos Švietimo, sporto ir ekologijos komiteto pirmininkė Ona Nijolė Rudgalvienė.

Miesto taryba yra apsisprendusi ir dėl penkių vidurinių mokyklų pertvarkymo į viešąsias katalikiškas vidurines mokyklas (Šv. Mato, "Ąžuolo", "Vyturio", J. Urbšio ir Julijanavos), tačiau, kad jos turėtų 11 ir 12 klases, būtina akredituoti vidurinio ugdymo programą. Akreditacija vykdoma pagal Švietimo ir mokslo ministro patvirtintus kriterijus, kurie apima mokymosi sėkmingumą ir pasiekimus, ugdymo turinio ir formų pasirinkimo galimybes ir kita. Sėkmingos akreditacijos atveju šios mokyklos taptų gimnazijomis.

REKLAMA

"Mokyklų tinklas negali likti toks pats, jį būtinai reikia pertvarkyti. Akivaizdu, kad mieste mažėja mokinių, taip pat kinta reikalavimai ugdymo procesui organizuoti", - sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Kauno miesto taryba po diskusijų taip pat pritarė Žaliakalnio pagrindinės ir Žaliakalnio pradinės mokyklų sujungimui į į pagrindinę mokyklą, paliekant abu pastatus. Sujungus mokyklas sumažės administravimo išlaidos, optimaliau bus naudojamos mokinio krepšelio lėšos ir pasiskirstys mokinių srautai.

"Dėl sunkmečio mes buvome priversti šiemet pasitvirtinti kur kas mažesnį biudžetą, nei jo reikėtų pagal poreikius. Todėl ypatingą dėmesį skiriame lėšų taupymui. Įstaigos, kurias galima pertvarkyti ir taip sutaupyti biudžeto pinigų, turi būti pasirengusios reorganizavimui. Tiek švietimo, tiek kultūros, tiek kitos, kurios yra pavaldžios Kauno miesto savivaldybei", - Eltai teigė miesto tarybos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų