• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ ekipa žais lemiamas Eurolygos TOP–16 etapo rungtynes. Prieš dvikovą su Malagos „Unicaja“ klubu kauniečių komandos vyr. treneris Darius Maskoliūnas vylėsi, kad žalgiriečiams pavyks šiek tiek reabilituotis savo žiūrovų akivaizdoje po nesėkmingo pasirodymo LKF taurės turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

„Ruošiamės rungtynėms ir norime bent šiek tiek reabilituotis savo žiūrovų akivaizdoje po nekokio savaitgalio. Norime parodyti, kad nesame paskutinė TOP–16 komanda ir namuose galime įveikti bet ką. Turėjome tris dienas normalaus darbo, nereikėjo žaisti jokių rungtynių. Taigi vyksta normalus treniruočių procesas“, – žurnalistams teigė D. Maskoliūnas.



– Pirmosiose šių komandų rungtynėse „Žalgiris“ darė labai daug klaidų. Ar pavyks išspręsti šią problemą?

REKLAMA

– Aš net neabejoju, kad pavyks, nes didžioji dalis tų klaidų buvo sunkiai suvokiamos. Kai kurias klaidas gali paaiškinti, o tos mūsų klaidos Malagoje buvo sporto mokyklos lygio. Esu šimtu procentų įsitikinęs, kad Kaune tokių klaidų nebus. Dar kartą pasižiūrėjome rungtynių įrašą, išanalizavome klaidas ir manau, kad jos tikrai nepasikartos.



– „Unicaja“ paskelbė, kad atvyksta stipriausios sudėties. Kokia tai komanda?

REKLAMA
REKLAMA

– Tai komanda, kuri nežaidžia komplikuoto krepšinio, o viskas remiasi individualiu žaidimu. Pagrindinis jų ginklas – greitas puolimas. Jie taip stengiasi pelnyti didžiąją dalį taškų. Malagoje mums taip pat nepavyko sustabdyti jų greito puolimo, tačiau darant tiek klaidų jis pavyksta automatiškai.

– Visi „Žalgirio“ krepšininkai sveiki?

– Praktiškai visi, tačiau keli mūsų lyderiai turi mikrotraumų. Dainius Šalenga šiandien nesitreniruoja, Marcusui Brownui truputį skauda koją, bet manau, kad rungtynėms visi bus pasiruošę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– O Travisas Watsonas bus pasiruošęs? Nes kol kas atrodo, kad jis ne kiek fiziškai, kiek psichologiškai jis – nepasiruošęs.

– Aš tikiuosi, kad tai yra tik fizinė negalia. Gal mes per greitai norėjome, kad jis grįžtų į tą Watsoną, koks buvo prieš traumą. Tos penkios gydymosi savaitės nepraėjo be pasekmių ir gal mes per greit norėjome, kad jis vėl būtų vienas patikimiausių komandos žaidėjų. Gal jis tiesiog fiziškai nespėjo įgauti formos, tačiau per treniruotes matosi, jog forma gerėja ir tikiuosi halėje pamatyti tą Watsoną, koks buvo anksčiau.

REKLAMA

– Kokia situacija su Aleksandru Čapinu? Prieš „Šiaulius“ jis sužaidžia gerai, prieš „Lietuvos rytą“ – visiškai blankiai. Ar tos komandos tiesiog jam yra per aukšto lygio, ar jam vis dar trūksta laiko priprasti prie klubo?

– Negalėčiau pasakyti, kad tos komandos yra per aukšto lygio, nes per savo karjerą jis yra žaidęs įvairaus kalibro rungtynių. Eurolyga jam yra naujas etapas, todėl gal reikia šiek tiek laiko prie to priprasti.

Man sunku paaiškinti, kaip žaidėjas vieną dieną rungtyniauja labai gerai, o kitą – jo absoliučiai nesimato. Mes ilgai su juo kalbėjomės ir pačiam žaidėjui yra sunku paaiškinti tokį bangavimą. Jaunam žaidėjui taip gali nutikti natūraliai, bet patyrusiam krepšininkui ir dar legionieriui, iš kurio komanda tikisi pagalbos, jos nesulaukti yra sunkiai paaiškinama.

Eimantas Skersis

D. Maskoliūno interviu VIDEO:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų