REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas oficialiai paskirtas Europos Sąjungos (ES) pasiuntiniu Afganistane, informuoja "European Voice".

REKLAMA
REKLAMA

V. Ušacko kandidatūra į postą buvo patvirtinta ES vyriausiosios įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai Ketrin Ešton (Catherine Ashton) per ES užsienio reikalų ministrų viršūnių susitikimą Briuselyje.

REKLAMA

ES jau kelerius metus turi specialųjį įgaliotinį Afganistane. Nuo 2008 metų liepos šias pareigas eina italas Etorė Frančeskas Sekvis (Ettore Francesco Sequi), kurio mandatas baigiasi mėnesio gale.

Svarbiausia ES įgaliotinio užduotis yra su šalies žinybomis ir NATO ir Jungtinėmis Tautomis (JT) koordinuoti ES paramą Afganistane.

V. Ušackas nuo 2008-ųjų gruodžio iki šių metų sausio buvo Lietuvos užsienio reikalų ministras. Jis pasitraukė iš posto, kai ginče dėl spėjamų slaptų JAV žvalgybos kalėjimų Lietuvoje Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė jam nepasitikėjimą.

Nepartinis diplomatas prieš tai dirbo Lietuvos ambasadoriumi JAV ir Didžiojoje Britanijoje. Abi šios šalys yra nusiuntusios į Afganistaną didžiausią karių kontingentą.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų