REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostas "paaukojo" anksčiau AB "Laivitė" nuomotą teritoriją tam, kad UAB "Memelio miestas" Klaipėdos centre įrengtų rekreacinę pramogų zoną ir klaipėdiečiai bei miesto svečiai galėtų laisvai prieiti prie Kuršių marių. Todėl pastarosios bendrovės ketinimai kurį laiką čia į laivus krauti grūdus daug kam kelia nuostabą.

REKLAMA
REKLAMA

UAB "Memelio miestas" nupirko laivų remonto AB "Laivitė" pastatus ir dabar ji nuomoja žemę iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos. Planuota, kad 2015 m. čia atsiras gyventojų ir turistų traukos centras, išdygs gyvenamieji namai. Žadėta dėmesį skirti kruizinei laivybai, mažųjų jachtų uostui ir t. t.

REKLAMA

Bendrovės vadovas Darius Anužis nuolatos teisinasi, kad bendrovė nieko negali pradėti daryti, kol nebus sutvarkyta begalė dokumentų. Dabar "Memelio miestas" tikisi, kad aplinkosaugininkai duos leidimą krauti grūdus miesto centre.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, "Memelio miestas" pernai gruodžio 14 d. kreipėsi į Uosto direkciją prašydamas leisti projektuoti laikiną grūdų krovos įrenginį 19-20 krantinėse. Gruodžio 16 d. Uosto direkcija davė sutikimą rengti tokį projektą, tik pareikalavo, kad techninis projektas būtų suderintas.

REKLAMA
REKLAMA

Uosto direkcijos generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo teigimu, anksčiau "Laivitės" naudotos krantinės yra tinkamos bei pritaikytos krovai.

"Memelio miestas" laikosi pozicijos , esą maždaug 1,5 metų reikia padirbėti, užsidirbti pinigų, kad būtų galima vystyti tolesnius savo planus. Bendrovės atstovai tikina, kad krovos ciklas bus uždaras, tad kenkti neturėtų, be to, krova bus vykdoma tik laikinai.

"Mes ilgai kovojome už tai, kad pramonė būtų iškeldinta iš miesto centro. Nemanau, kad nėra kitų vietų, kur būtų galima krauti grūdus. "Laivitės" teritorijoje nėra infrastruktūros grūdų krovimui, reikėtų vežti automobiliais. Be to, juk tai - miesto centras. Mano, kaip klaipėdiečio, manymu, ši teritorija nėra pritaikyta krovos darbams. Gyventojai pajustų nepatogumų dėl dulkių, triukšmo", - teigia Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, paklaustas, ką mano apie tokius "Memelio miesto" planus.

Beje, žiniasklaidoje teigiama, kad vienas iš "Memelio miesto" akcininkų yra Ovidijus Bartkus - "Kretingos grūdų" ir kitų žemės ūkio bendrovių savininkas bei bendrasavininkis.

Vidmantas MAŽIOKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų